Mart kapıdan baktırdı, hafta sonuna kadar yağmur var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) iki il için turuncu, 14 il içinde sarı kodlu uyarı verdi. 5-9 Mart arası için hava durumu raporunu da yayınlayan MGM ülke genelinde yağışın etkili olacağını belirtti.

Çevre 4 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Şubat ayının son demleri mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklarla geçti. Mart ayına girilmesiyle birlikte güneş yüzünü gösterse de hava sıcaklığı düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün raporuna göre bugünden itibaren hava soğuyacak ve ona yağmur eşlik edecek.

MGM’nin salı günü için hava durumu tahmini.

Salı günü Marmara Bölgesi’nin tamamı, Ege Bölgesi’nin yine tamamı, Karadeniz’in batısı, Akdeniz ve İç Anadolu’da yağış etkili olacak. Karadeniz’in doğusuyla Kars, Ağrı ve Iğdır dışında Doğu Anadolu’da bulutlu hava yaşanacakken Güneydoğu Anadolu’da güneş yüzünü gösterecek ve sıcaklık 19 dereceye kadar yükselecek. Bu üç şehirde yağmur yağacak.

MGM’nin çarşamba günü için hava durumu tahmini.

Çarşamba günüyse ülkenin tamamında yağış etkili olacak. Bitlis, Muş, Ardahan, Hakkari, Van, Kars ve Ardahan’da kar yağışı bekleniyor.

MGM’nin perşembe günü için hava durumu raporu.

Perşembe günü Marmara Bölgesi yine yağışlı bir 24 saat geçirecek ancak bu kez Ege Bölgesi’nde ve İç Anadolu’da bulutlu hava hakim olacak. Bununla birlikte Nevşehir ve Kayseri’de de sağanak yağış etkili olacak. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz’in tamamı sağanak etkisi olacak. Ancak Şanlıurfa ve Adıyaman’da perşembe günü parçalı bulutlu geçecek. Hakkari, Bitlis, Kars, Erzurum ve Van’da ise kar yağacak.

MGM’nin cuma günü için hava durumu raporu.

Cuma günü yine ülkenin tamamı sağanak yağış etkisinde olacak. Bitlis, Hakkari, Van, Kars, Erzurum, Ağrı ve Ardahan’da kar yağacak.

MGM’nin cumartesi günü için hava durumu raporu.

Cumartesi günü güneş yüzünü ülke genelinde yine göstermeye başlayacak ama Marmara Bölgesi’nin doğusu Karadeniz Bölgesi’nin tamamında sağanak etkili olacak. Ege Bölgesi’nde ve İç Anadolu Bölgesi’nin bir kısmı güneşli bir gün geçirecek ancak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da sağanak etkili olacak.

Bunlarla birlikte İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MGM’nin 5 Mart için uyarıda bulunduğunu duyurdu. Yerlikaya “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz 5 Mart 2024 Salı günü için aşırı yağışlar ve kuvvetli fırtına sebebiyle; 2 ilimizde turuncu uyarı, 14 ilimizde sarı uyarıda bulundu” dedi.

İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.