Sağanak yağış bu kez Batı Karadeniz ve Marmara’da kendini gösterdi: Manzara aynı

Yurt genelini etkisi altına alan sağanak yağışlar vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kocaeli, Düzce ve Bolu'da yollar kapandı, vatandaşlar yürümekte zorluk çekti. Bursa’da bir fotoğrafçı 16 dakikada 85 şimşek fotoğrafladı.

Çevre 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kurak geçen kış ve sonbaharın ardından yurt genelinde sağanak yağışlar etkili olmaya devam ediyor. Kısa sürede yoğun yağış alan kentlerde taşkınlar ve su baskınları yaşanıyor. Geçen hafta İç Anadolu’yu vuran yağışlar bu kez kendini Batı Karadeniz ve Marmara’da gösterdi. Vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak sebebiyle, Bekirpaşa Mahallesi Kuşak Sokak üzerindeki bir dere taştı.

İzmit’in en işlek caddelerinden Turan Güneş sular altında kaldı.

Kentin en işlek caddelerinden olan Turan Güneş Caddesi su altında kaldı. Kentin çeşitli noktalarında da su baskınları oldu.

Düzce de gece boyunca şiddetli yağışların etkisinde kaldı. Sağanak yağışlar Düzce’de Akçakoca, Cumayeri, Gölyaka ve Gümüşova ilçelerinde maddi hasarlar oluşmasına sebep oldu.

Düzce’de yağışlar maddi hasara sebep oldu.

Su taşkınlarına karşı İl Özel İdare ekipleri teyakkuza geçerken, 15 iş makinesi ve 15 personel gün boyu çalışmalarını sürdürdü.

Bolu kent merkezinde de öğle saatlerinde şiddetli sağanak etkili oldu. Gök gürültülü sağanakta kent merkezindeki yollar sular altında kaldı. Araçlar, sularla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi.

Bolulular aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalandı.

Yağış, günlük hayatı da olumsuz etkiledi. Aniden bastıran yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Birçok mahallede yağmur nedeniyle rögarlar taştı.

Fotoğrafçı Şenol Şanlı’nın kadrajından Bursa’daki şimşekler.

Gökyüzü fotoğrafçısı 16 dakikada 85 şimşek fotoğrafladı

Türkiye’yi etkisi altına alan şiddetli sağanak yağışlar sırasında Bursa’da inanılmaz görüntüler kaydedildi. Kentte gökyüzü fotoğrafçısı Şenol Şanlı 16 dakikada 85 şimşek fotoğrafladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.