Sıcaklarla birlikte orman yangınları da döndü: İzmir, Mersin ve Bolu…

Hava sıcaklıklarının tekrar mevsim normalleri üzerine çıkmasıyla yangın haberleri de gelmeye başladı. İzmir ve Bolu’da makilik alanlarda, Mersin’de ise ormanda yangın çıktı. Bolu’daki yangın yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

Çevre 14 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Orman yangınları, tekrar ülkenin başlıca gündemlerinden biri haline geldi.

İzmir’in Aliağa ilçesinde, makilikte yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler alevlere müdahale ediyor.

İzmir’de çıkan yangın makilik alanın büyüklüğü nedeniyle hızlıca yayılmaya devam ediyor.

Aliağa ilçenin Karaahmetli Mahallesi Yuntdağı mevkinde makilikte, saat 15.45 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İlk müdahalesi 16.06’da yapılan yangına, ihbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 17 arazöz, 5 su ikmal aracıve 2 dozer sevk edildi. Ekipler, gece yarısında hala alevlere müdahale ediyordu.

Mersin’de arazi dezavanatajı

Mersin Erdemli’de çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Limonlu Mahallesi Kayacı Vadisi mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 4 söndürme helikopteri, ilk müdahale araçları ve arazözlerle Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Bölgenin sarp arazi yapısı, yer ekiplerinin müdahalesini güçleştiriyor.

Rüzgâr yangını evlere taşıdı

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde otluk alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yerleşim yerine kadar ulaşan yangına da, havadan ve karadan müdahaleyle söndürülmeye çalışılıyor.

Yerleşim yerlerine sıçrayan alevlere karşı mücadele hem havadan hem karadan sürüyor.

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde otluk alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle hızla büyüyen alevler, kullanılmayan ahşap evler, samanlıklar, odunluk ve ardiyeye sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait arazözler, Kıbrıscık, Seben ve Bolu Belediyesi itfaiyesi ile yangın helikopteri sevk edildi.

Alevlere havadan ve karadan müdahale edilirken, bölgeye yakın 3 ev yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı boşaltıldı.

Yangında kullanılmayan 2 ahşap ev ile 3 samanlık, odunluk ve ardiye yanarak kullanılamaz hale geldi.

Sıcak hava dalgası yine kapıya dayandıSıcak hava dalgası yine kapıya dayandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.