Kış severlerin gözü aydın: 22 kente bir günde soğuk bastıracak

Meteorolojik tahminlere göre Cuma gününden itibaren Türkiye soğuk hava dalgasını etkisi altına girecek. Özellikle Pazar günü kuzey soğuklarının Marmara'ya uzanabileceği tahmin ediliyor.

Çevre 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan açıklamada “Hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren batı kesimlerinden başlayarak ülkemiz genelinde azalacağı ve hafta başından itibaren mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor” dendi. Hava tahmincilerine göre kuzey kutup bölgesinde yoğunlaşan soğuk vorteks hafta sonunda Türkiye üzerine sokulabilir, ülkenin kuzey bölgelerine kar yağışı bırakabilir.

Uludağ’a ilk kar düştü… Tahminlere göre devamı hafta sonu gelecek.

Uludağ’a mevsimin ilk karı yağdı

Sabaha karşı mevsimin ilk karının düştüğü Uludağ’da kış turizmi de başladı. Okulların ara tatilde olmasını fırsat bilen tatilciler mevsimin ilk karının düşmesiyle Uludağ’a gelmeye başladı. Telesiyejin önünde uzun kuyruklar oluştu, oteller bölgesine gelen tatilciler karın keyfini çıkarttı.

Soğuk havanın etkili olduğu Sarıkamış’ta sabah saatlerinde kırağı görüldü.

Erzurum, Kars ve Ardahan’da soğuk hava etkili oldu

Erzurum’da soğuk nedeniyle park halindeki bazı araçların camları buzla kaplandı. Park ve bahçelerdeki bitkiler kırağı tuttu. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Kars’ta bitki ve araç camları kırağılandı. Sarıkamış ilçesinde de soğuk hava nedeniyle yollar, bitkiler kırağıyla kaplandı, küçük su birikintileri dondu. Yükseklerde etkili olan kar ile Allahuekber Dağları’nın zirveleri beyaza büründü. Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye düştüğü Ardahan’da da soğuk havanın etkisiyle buzlanma oluştu. Yaprak ve bitkiler kırağı tuttu, araç camları buzla kaplandı.

Meteoroloji sağanak için uyardı: Sadece 11 ilde güneş varMeteoroloji sağanak için uyardı: Sadece 11 ilde güneş var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.