Soğuk hava ülkeyi terk etti: Bazı illerde termometreler 40 dereceyi gösterecek

Türkiye Haziran ayına yüksek sıcaklıkla giriş yapıyor. MGM'nin tahminine göre ülke genelinde güneşli hava hakim olacak ve bazı illerde termometreler 40 dereceyi gösterecek.

Çevre 31 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Temsili fotoğraf.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) son hava tahmini raporlarına göre Haziran yüksek sıcaklarla başlıyor. Ancak 1 Haziran Cumartesi günü Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Iğdır’da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bu illerde sıcaklıklar da en fazla 26 dereceye kadar çıkacak. Ancak ülkenin geri kalanında sıcaklık hızla yükselecek ve Aydın 36, Manisa 35 dereceyi görecek.

MGM’nin 1 Haziran hava durumu raporu.

2 Haziran Pazar günü ise ülkenin tamamı sıcaklara teslim olacak. Hiçbir kentte yağış beklenmezken bu kez sıcaklığın Aydın’da 40 dereceyi bulması bekleniyor. Manisa’da da 38 derece sıcak hava hakim olacak.

MGM’nin 2 Haziran hava durumu raporu.

3 Haziran Pazartesi hava sıcaklığı daha fazla yükselecek ve Güneydoğu Anadolu, Akdeniz, Ege’de sıcaklık 37-40 derece arasında olacak.

MGM’nin 3 Haziran hava durumu raporu.

Uzmanlar sıcaklığın aşırı yükselmesi nedeniyle kronik rahatsızlığı olanları uyarıyor ve öğle saatlerinde dışarı çıkmamalarını öneriyor. 11.00-16.00 saatleri arası yaşlılar, çocuklar, kalp-damar hastaları için oldukça riskli bulunuyor.

İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.