Top Piton yılanını getirdi, satarken yakalandı

Aksaray'da top pitonu yurtdışından ülkeye kaçak olarak sokan şüpheli yakalandı. Şüpheli yakalandığı sırada pitonu satmaya çalışıyordu.

Çevre 26 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Aksaray’da yaşayan T.Ç. isimli bir kişi ticareti ve evde beslenmesi yasak olan ‘top piton’ cinsi yılanı kaçak olarak getirdi. İl Jandarma Komutanlığı ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri T.Ç.’nin pitonu satacağını da öğrendi ve harekete geçti.

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde satış için pazarlık yapan T.Ç. suç üstü yakalandı ve yılan otomobilinin bagajındaki aramada bulundu. Gözaltına alınan T.Ç. için ‘5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten işlem başlatıldı. Yılan Konya Karatay Hayvanat Bahçesi’ne gönderildi.

Dişi Top Pitonlar yumurtalarını bıraktıktan sonraki 80 günlük kuluçka devresinde hiçbir şekilde beslenmez.

Ball Python Türkçe adıyla Top Piton ya da Kraliyet Pitonu olarak adlandırılan bu yılan türü 100-150 santimetrelik uzunluğa ve 750 ile bin 500 gram arası ağırlığa sahip. Ortalama ömrü 20 yıl olan yılan bir yaşından itibaren yetişkin sayılıyor. Afrika kökenli olan yılana en çok Sudan, Senegal ve Nil Nehri’nin batısında rastlanıyor. Zehirsiz olan yılan fare gibi kemirgenleri yem olarak seçiyor ve en çok gece avlanıyor.

Kaçakçılıkta kültür devrimi! İran'dan ithal 36 bin korsan kitapKaçakçılıkta kültür devrimi! İran’dan ithal 36 bin korsan kitap

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.