Türkiye’nin doğusu haftaya güneşle, batısı yağmurla başlıyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün Ege ve Marmara bölgesinin batısında sağanak beklendiğini duyurdu. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise haftanın ilk günü güneşli olacak.

Çevre 24 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu tahminlerini yayınladı. Bugün (25 Mart 2024) Marmara Bölgesi’nde ve Ege Bölgesi’nin batı kesimlerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

İç Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’de ise aralıklarla yağmur görülecek. Hava sıcaklıklarında yağışa rağmen birkaç derecelik yükseliş bekleniyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ise haftanın ilk günü güneşli olacak.

Salı günü yurdun doğusunda kendini göstermesi beklenen yağışlar yüksek kesimlerde kar olarak etkileyecek. Güneydoğu Anadolu’da sağanak yağışın kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların etkisini kaybedeceği çarşamba günü ise sıcaklık değerlerinde artış bekleniyor. Marmara Bölgesi’nde 20 derece dolaylarında olması beklenen sıcaklıklar Ege ve Akdeniz’de 25 dereceye yaklaşacak.

İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? İnce ince bir kar yağar sosyal medya üstüne: Yeni medya çağında hava durumu tahminlerini nasıl okumalıyız? 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.