Kurtarma ekibinin üzerine toprak çöktü: 2’si ağır 18 yaralı

Zonguldak'ta heyelan nedeniyle yıkılan evde çalışma yapılırken ikinci heyelan yaşandı. Ekipler toprak altında kaldı. Sarıyer, Sakarya, Düzce ve Yalova'da sağanak etkisini gösterdi. İstinat duvarları çöktü, yolları su bastı, dereler taştı.

Çevre 10 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Yıkılan evdekileri kurtarmaya giden ekipler göçük altında kaldı.

Zonguldak’ta meydana gelen heyelanda yıkılan evin enkazında kalan anne ve oğlunu kurtarmak için arama kurtarma çalışması yapan ekiplerden 18 kişi ikinci heyelanda toprak altında kaldı. Aralarında, itfaiye ve AFAD personeli ile iş makinesi operatörünün bulunduğu görevlilerin tamamı çevredeki diğer ekipler ve vatandaşlar tarafından toprak altından çıkarıldı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 2’sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Toprak altında kalan evdeki çalışmalara güçlükle devam ediliyor. Bu arada heyelanın yaşandığı bölgede tehlike altındaki diğer evler de tahliye edildi. Evlerde kalan vatandaşlar, valilik ve belediyenin misafirhanelerine ya da yakınlarının evlerine gitti.

Zonguldak’ta yıkılan evin enkazında anne ile oğlunu arama çalışmalarına ikinci heyelan nedeniyle ara verildi.

Bolu’da kar yağışı başladı

Anadolu Otoyolu’nun Gerede kesiminde bulunan Cankurtaran mevkiinde kar etkili oldu. Kar kalınlığı 10 santimetreye ulaşırken karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ulaşımda aksama yaşanmıyor. Trafik polisi sürücüleri kış lastiksiz yola çıkmamaları konusunda uyardı.

Kar kalınlığı kısa sürede 10 santimetreye ulaştı.

İstinat duvarı çöktü

Sarıyer Merkez Mahallesi Baraj Sokak’ta sağanak nedeniyle saat 16:00 sıralarında toprak kayması meydana geldi, istinat duvarı çöktü. İhbar üzerine olay yerine gelen zabıta ve itfaiye ekipleri çevre güvenliği alarak çalışma başlattı. Dört aracın hasar gördüğü olayda zabıta istinat duvarının yakınındaki iki katlı binanın boşaltılmasına karar verdi. Binada oturan aile haberi alınca eve gelip kedilerini, bazı eşyalarını alıp hızla ayrıldı.

Dört araç çöken istinat duvarının altında kaldı.

Yol ulaşıma kapandı

Sakarya’nın Karadeniz’e kıyısı olan Kocaali ilçesinde Alandere, Yayla ve Hızar mahallelerinde derelerin yükselmesiyle su baskınları yaşandı. Kovukpelit Mahallesi’ne giden yolda heyelan meydana geldi. Yol tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı, sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Kocaali Belediyesi ekipleri su baskını ve taşkın yaşanan bölgelerde çalışma başlattı. Öte yandan kuvvetli rüzgar nedeniyle de balıkçılar denize açılamadı.

Hırçın dalgalar nedeniyle balıkçılar denize açılmadı.

Düzce’de istinat duvarı çöktü

Düzce’de sağanak Gölyaka bağlantı yolunun Kalıcı Konutlar mevkiinde istinat duvarının çökmesine neden oldu, yol kısa süre trafiğe kapatıldı. Karayolları çalışmasının ardından yol tek şeritten ulaşıma açıldı.
Çökme yaşanan bölgede toprak kayması ve yeni bir çökme ihtimaline karşı önlem alındı.

Çınarcık’ta evlerin bodrum katları suyla doldu. Mahsur kalanlar kurtarıldı.

Çınarcık’ta dere taştı

Sağanak nedeniyle Kocadere köyünden geçen derenin taşması yüzünden Yalı Mahallesi’nde bazı sokak ve evlerde su baskını yaşandı. Bölgeye jandarma, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yalı Mahallesi’nde dere taşkınından dolayı mahsur kalan yaklaşık 20 kişi ile bir binanın zemin katındaki dört köpek yavrusu kurtarıldı. Kocadere’de bir evde, Yalı Mahallesi’nde ise yaklaşık 100 evin bodrum katlarında yaşanan su baskınının ardından AFAD, Çınarcık Belediyesi ve jandarma ekiplerinin çalışması devam ediyor. Esenköy beldesinde de etkili yağıştan sonraki su baskınında evinde mahsur kalan bir kişi AFAD ve Esenköy İtfaiyesi tarafından kurtarıldı.

 

Gaziantep'te su baskınları: Araçlarında mahsur kaldılarGaziantep’te su baskınları: Araçlarında mahsur kaldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.