Yaren leylek ile Adem amcanın 13’üncü buluşması

Balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostluk hikayesi filme de konu olan Yaren leylek Bursa Karacabey'e geldi. Karacabey Belediyesi'nce kurulan kamera sayesinde 'Yarenleylek.com'dan kuşu izlenebiliyor.

Çevre 1 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu dostluk hikayesiyle milyonların gönlüne taht kuran Yaren leylek 13’üncü yılda da göçten geldi.

Eskikaraağaç Leylek Köyündeki Balıkçı Adem Yılmaz’ın kayığına konanan Yaren leyleğin gelenekselleşmiş fotoğrafları yaban hayatı fotoğrafçısı Alper Tüydeş tarafından çekildi.

13 yıl önce Uluabat Gölü’nde balık tutarken kayığına konan ve daha sonra Yaren adı verilen leylekle dostluğu başlayan Adem Yılmaz’ın tanık olduğu hikaye, Tüydeş’in fotoğraflarını paylaşmasıyla uluslararası bir üne kavuştu.

Eskikaraağaç’ta ilkbaharda Yaren leyleğin gelişiyle turizm hareketliliği de oluyor.
Karacabey Belediyesi’nce kurulan kamera sayesinde “Yarenleylek.com” veya Youtube üzerinden kullanıcılar Yaren’in yuvasını izleyebiliyor.

2019 yılında Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla, yönetmen Burak Doğansoysal tarafından hikaye filme alındı ve Prag Film Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı. 2022 yılında ise Karacabey Belediyesi, Balıkçı Adem ve Yaren Leylek’in anıtını yaptırarak, hikayenin köy meydanında ölümsüzleşmesini sağladı.

'Yaren' yeniden yuvadan ayrıldı‘Yaren’ yeniden yuvadan ayrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.