Yeni haftaya pastırma yazıyla giriyoruz

Meteoroloji'nin tahminlerine göre yeni hafta bugünden itibaren pastırma yazıyla geliyor. Ancak yağışlar ülkeyi tamamen terk etmedi. 19 ile sağanak yağış uyarısı var.

Çevre 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Yaz yerini soğuk havaya terk ederken kış bastırmadan hemen önce güneş yüzünü kısa süre de olsa gösteriyor. Buna ise halk arasında pastırma yazı deniyor ve ekim ayının sonundan kasım ayının ortasına kadar sürüyor. Bazen yılda birkaç defa kendini gösteren pastırma yazı bazen hiç gerçekleşmiyor. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bu sene de Türkiye’nin pastırma yazı yaşayacağını duyurdu.

Meteoroloji’nin son verilerine göre hava sıcaklığının ülke genelinde artacağı, doğuda ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Diğer illerde ise hava sıcaklığının normalin 3-6 derece üzerinde olması bekleniyor.

Meteoroloji’nin 5 günlük hava durumu raporu.

MGM’nin resmi sitesinde yer alan tahminlere göre gelecek 5 gün boyunca ülke genelinde sıcak hava dalgası etkili olacak. Ancak Pazartesi günü Tokat, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan, Erzurum, Erzincan ve Tunceli’de yağış bekleniyor. Salı günü ise yine aynı illerle birlikte Amasya, Bingöl, Muş, Iğdır, Rize, Artvin, Giresun, Ordu’da da yağış etkili olacak. Çarşamba günü ise yağmur bu illeri terk ederek kendisini Van, Şırnak ve Hatay’da gösterecek.

Yağmurun bir faydası da oldu, İstanbul'da barajlar yükseldiYağmurun bir faydası da oldu, İstanbul’da barajlar yükseldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.