Çanakkale, Muğla ve İzmir’i sağanak vurdu: Dereler taştı, ağaçlar devrildi

Meteoroloji uyarmıştı, Çanakkale'de, Muğla'da, İzmir ve İstanbul'da yağışlar hasara neden oldu. Ağaçlar devrildi, dereler taştı, cadde ve sokaklar sular altında kaldı.

Gündem 14 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Çanakkale’de sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Kepez beldesinde Kepez Deresi taştı. Derede bağlı teknelerin bazıları su alarak zarar gördü. Balıkçılar dereye giderek teknelerini kontrol etti. Kepez Belediyesi ekipleri bölgede iş makineleriyle temizlik çalışması başlattı.

Meteoroloji yetkilileri tarafından yapılan ilk belirlemelere göre il merkezinde metrekareye 66, Eceabat’ta 59, Gökçeada’da 27 ve Lapseki’de ise 20 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

Kepez Deresi taşınca balıkçılar derede bağlı teknelerine koştu. Bazı tekneler zarar gördü.

Yükselen sular nedeniyle sürücüler yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bazı çöp konteynerleri devrildi. Çanakkale Belediyesi ekipleri, su birikintisi, sel oluşan bölgelerde suyun tahliyesi ve rögar kapaklarının tıkanmaması için temizlik çalışması yaptı.

İzmir’de yolları su bastı

İzmir’de yağmur nedeniyle trafikteki sürücü ve yayalar zor anlar yaşadı. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Bayraklı ilçesi Anadolu Caddesi de yağmur suları ile doldu. Belediye ekipleri yağışın ardından teyakkuza geçti.

Ortaca’da yollar dereye döndü

Muğla’da Ortaca’nın Gökbel Mahallesi’nin Kargıcak Koyu’nda bugün saat 11.00 sırasında başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Kışla Dağı ve diğer yüksek kesimlerden inen sel suları, önüne ne gelirse katarak yolları dereye çevirdi. Sel nedeniyle koydaki tatilcilere ait 3 kamyonet ile 2 karavan metrelerce sürüklenirken, denizin rengi kahverengiye döndü. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, jandarma, orman ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çalışmasıyla mahsur kalan 15 kişi tahliye edilirken, sel sularının savaş alanına çevirdiği yollar temizlenmeye başlandı.

Bodrum’da sokakları basan sular nedeniyle vatandaşlar güçlükle ilerledi.

Bodrum’da da yağış etkili oldu

Beklenen sağanak yağmur sabah saatlerinden itibaren Bodrum’da aralıklarla etkili oldu. Yarımadanın kent merkezi başta olmak üzere Turgutreis, Yalıkavak ve Gölköy mahalleri, sağanak yağmurdan en çok etkilenen yerler oldu. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda taşkınlar oluştu. Araç sürücüleri suyla dolan yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Yağış öncesi tedbirler alan Bodrum Belediyesi ekipleri, taşkın riskine karşı dere yataklarını kontrol etti. Sağanak yağmur esnasında da taşan rögarların etrafını temizlendi.

Yağışın baskısıyla çöken bahçe duvarı nedeniyle doğalgaz hattında gaz akışı kesildi.

İstanbul da yağıştan payına düşeni aldı

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Leylek Caddesi’nde bir apartmanın 4 metrelik bahçe duvarı çöktü. Bahçe duvarının çökmesinin ardından haber verilmesi üzerine olay yerine doğalgaz ekipleri geldi. Ekipler, gaz akışını keserek yıkılan duvar alanını şeritle kapattı. Duvarın yıkılması ile yoldaki yağmur suları, bahçeye aktı.

İtfaiye ekipleri devrilen ağacın altına kütükler koyarak aracı kurtardı.

Ağaç arabanın üstüne devrildi

Maltepe’de sağanak yağış ve rüzgarın etkisiyle cadde kenarında bulunan çam ağacı, park halindeki otomobilin üzerine devrildi. O sırada yolun karşısına geçmeye çalışan bir vatandaşta ağacın altında kalmaktan son anda kurtuldu. Devrilen ağaç nedeniyle cadde iki yönlü trafiğe kapandı.

Yağmur ve fırtına İstanbul'u fena etkilediYağmur ve fırtına İstanbul’u fena etkiledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.