Arayan buluyor: Tuvalete düşürdükten 13 yıl sonra elmas yüzüğüne kavuştu

ABD'de, 13 yıl önce kocasının hediye ettiği elmas yüzüğü tuvalete düşüren kadın, mucizevi şekilde yüzüğüne tekrar kavuştu. Kanalizasyon işçilerin tamir ettikleri bir makinede buldukları yüzük Mary Strand'e hayatının şokunu yaşatmış.

Dünya 24 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
13 yıl önce kaybolan yüzük, mucizevi şekilde bulundu.

Mary Strand, 58 yaşındayken ve evliliklerinin 33’üncü yıl dönümlerini kutlarken kocası ona bir elmas yüzük hediye etti. Yıl 2010’du.

Şu anda 71 yaşında olan Strand, yüzüğü kocasının hediye ettiği yıl evlerinin alt katındaki banyoda ellerini yıkarken yüzüğü parmağından düşürdü ve kader ağlarını ördü: Elmas yüzük, tuvaletten bilinmezliğe doğru yola çıktı.

ABD, Minnesota’da yaşanan bu olaydan 13 yıl sonraysa hayalleri gerçek oldu. Bir zamanlar kocasının ona hediye ettiği yüzük mucizevi şekilde geri geldi. 

Hikâye şöyle: Bu olaydan 10 yıldan uzun bir süre sonra, bölgedeki kanalizasyon işçileri, arızalı bir makineyi tamir ederlerken birkaç aletle beraber Strand’ın elmas yüzüğüne rastlıyorlar.

Daha sonra bu yüzüğün asıl sahibini bulmak için arama başlatıyorlar. Bu ilanlar sosyal medyaya düşünce, kızı görüyor ve “Anne, bu senin yüzüğün olmalı” diyor.

Ve gerçekten onun yüzüğü çıkıyor. Rogers’taki belediye meclisi ofisinde yüzük kendisine teslim edilen Strand, çok mutlu olduğunu söylüyor.

Mary Strand ve eşi David Strand. 33’üncü yıl dönümü için David’in hediye ettiği yüzüğün bulunmasını ‘astronomik bir ihtimal’ olarak belirtiyor uzmanlar.

Yüzüğün bulunduğu tesisin mekanik bakım müdürü John Tierney, bu şekilde bir yüzük bulma olasılığını ‘astronomik’ olarak nitelendirirken şunları söylemiş: “Bu yüzük 62 yıl kadar uzun bir süre önce ya da birkaç hafta kadar kısa bir süre önce kaybolmuş olabilir. Bilinen tek şey, halkanın Hennepin ilçesinin kuzeybatısındaki Rogers yakınlarında bir yerde atık su akışına girmiş olabileceği.”

Bu olay tabii ki başka çaresiz arayışlara da ümit vermiş. Düğün gecesi yüzüğünü kaybedenden, ölen kocasının anısına bir mucize bekleyenlere kadar yüzlerce kişi çeşitli zamanlarda kaybettikleri yüzükler belki bulunur diye tesisi aramış ve mail yağmuruna tutmuş.

Bu arada Bayan Strand, Washington Post’a verdiği mülakata göre ilk kez pahalı bir yüzük kaybetmiyor. İki değerli mücevherini daha kaybetmiş: İş arkadaşlarının Noel hediyesi olarak verdiği beş safir taşlı bir yüzük ve altın elmas yüzüğün yerine aldığı orijinal nişan yüzüğü.

Yapay zekânın aklına gelmeyecek meslek: Zenginlerin yatlarına isim bulma danışmanlığıYapay zekânın aklına gelmeyecek meslek: Zenginlerin yatlarına isim bulma danışmanlığı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.