ABD, Süleymaniye saldırısını soruşturduklarını açıkladı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Mazlum Kobani ve beraberindeki konvoyu hedef alan saldırıya ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Patel, 'Irak'taki çalışanlarımızı riske atacak her türlü eyleme karşıyız' dedi.

Dünya 12 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Süleymaniye kentindeki Uluslararası Havalimanı yakınlarında, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG/SDG’nin bir numaralı yöneticisi Mazlum Kobani ve beraberindeki konvoyu hedef alan saldırıya ilişkin ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Herhangi bir can kaybının bildirilmediğini duyuran Patel, “Saldırı sırasında konvoy ABD askerlerini taşıyordu ve can kaybı bildirilmedi” derken, “Irak’taki çalışanlarımızı riske atacak her türlü eyleme karşıyız” çıkışını yaptı.

Son olarak konuyla ilgili açıklama yapan Mazlum Kobani, Türk devleti tarafından daha önce de hedef alındığını belirterek, saldırının 14 Mayıs seçimleriyle alakalı olduğunu öne sürmüştü. Kobani, “Kürtleri hedefleyerek ucuz bir zafer elde etmeye, bunu da Türk kamuoyunda bir kart ve avantaj olarak kullanmaya çalışıyor fakat Türk devleti ve Erdoğan hükümeti bu amacına ulaşamadı çünkü saldırıya karşı büyük bir sahiplenme yaşandı ve büyük bir tepki gösterildi” demişti.

Süleymaniye Havalimanı patlamasına dair ABD basınının iddiası: Mazlum Kobani'nin olduğu konvoyu hedef alan Türkiye'ydiSüleymaniye Havalimanı patlamasına dair ABD basınının iddiası: Mazlum Kobani’nin olduğu konvoyu hedef alan Türkiye’ydi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.