ABD’de herkesi öldüğüne inandıran tecavüz zanlısı İskoçya’da yakalandı, iade edilecek

36 yaşındaki Nicholas Alahverdian, 2008 yılında Utah'ta bir kadına tecavüz etti ve hakkındaki suçlama nedeniyle tüm ülkede arandı. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Alahverdian, İskoçya'ya kadar kaçmayı ve farklı kimliklerle yaşamayı başardı. Fakat sonunda yakalandı.

Dünya 4 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

ABD’nin Utah kentinde bir kadına tecavüz suçundan ülkenin her yanında aranan Nicholas Alahverdian adlı zanlı, öldüğüne herkesi inandırdı ve kaçak hayatı yaşayarak İskoçya’ya kadar kaçabildi. 

Nicholas Rossi dışında birkaç sahte kimlik daha kullandığı belirlenen 36 yaşındaki Alahverdian, 2021 yılının aralık ayında İskoçya’nın Glasgow kentindeki bir hastanede Covid-19 tedavisi gördüğü sırada yakayı ele verdi.

Mahkeme tarafından ABD’ye iade edilmesine karar verilen Alahverdian için son kararı İskoçya Bakanlar Kurulu verecek.

Interpol’ün kırmızı bültenle aradığı, İskoçya’da kendini Nicholas Rossi olarak tanıtan zanlının gerçek adı geçen yıl ortaya çıkmıştı. İskoçya’daki duruşmalara tekerlekli sandalye ve oksijen maskesi takarak çıkan zanlı, ABD’ye hiç ayak basmadığını, İrlandalı bir yetim olduğunu öne sürüp adını da Arthur Knight olarak açıklamıştı.

Edinburgh Mahkemesi Başkanı Norman McFadyen, zanlının ifadelerini mantıksız ve hayali bularak reddetmişti ve duruşmada parmak izinin eşleşmesi ve zanlının vücudundaki dövme mahkemenin kararında etken oldu.

Suçu 2008’de işlemişti

Utah’ta 2008’de bir kadına tecavüzle suçlanan zanlı, sosyal medya ve haber sitelerinde 2019’un aralık ayında lenfoma hastası olduğunu ve birkaç hafta ömrü kaldığını açıklamış, bazı haber siteleri de 2020’nin şubat ayında Alahverdian’ın öldüğünü belirten haberler yapmıştı. Zanlı, Utah dışında da cinsel saldırıdan suçlanıyor ve Rhode Adası’nda doğan zanlı hakkında sahte evrak düzenlemesi suçlaması da bulunuyor.

Bu da San Francisco'daki Honduraslı uyuşturucu satıcılarının hikâyesiBu da San Francisco’daki Honduraslı uyuşturucu satıcılarının hikâyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.