ABD’de Super Bowl kutlamasına silahlı saldırı: Bir ölü, 20’den fazla yaralı var

ABD'nin Kansas City kentindeki Super Bowl şampiyonluk kutlaması sırasında silah sesleri duyuldu. Polis saldırıda bir kişinin yaşamını yitirdiğini, en az 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Dünya 15 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

ABD’nin Missouri eyaletine bağlı Kansas City’deki Amerikan Ulusal Futbol Ligi (NFL) Super Bowl şampiyonluk kutlamaları silah sesleriyle bölündü. Polis geçit töreninde ve kutlamalarının yapıldığı simgesel Union Station civarında çok sayıda kişinin silahla vurulduğunu söyledi.

Silah seslerinin duyulmasıyla meydandaki kalabalığın kaçıştığı görüldü. Silahlı iki kişinin gözaltına alındığı bildirilirken yaralıların durumu hakkında bilgi verilmedi.

Polis sözcüsü Keith King’in aktardığına göre beş yaralı Union Station’dan Kansas City’deki University Health Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kansas City polisinin sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada da “Union Station’ın batısında garajın yakınında ateş açıldı ve birden fazla kişi vuruldu. İki şahıs gözaltına alındı” dendi.

Yaralı sayısını 8-10 arasında açıklayan Kansas itfaiyesi daha fazla detay vermeyerek yeni ayrıntıların yakında duyurulacağını söyledi. Kansas City polis şefi Stacey Graves ise en az 20 kişinin yaralandığını, bir kişinin yaşamını yitirdiğini aktardı. Graves yaralıların arasında çocuk ya da emniyet veya acil servis mensubu olmadığını belirtti.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan videolarda tren istasyonunun dışında bir kargaşa yaşandığı, onlarca üniformalı polis memurunun silahlarını çekerek binaya doğru koştuğu ve çok sayıda seyircinin ters yöne doğru kaçtığı görülüyor.

Bir başka videoda da taraftarların saldırganlardan biri olduğu iddia edilen kişiyi yere yatırdığı anlar görülüyor.

Silahlı saldırı, bir zamanlar güvenli olduğu düşünülen yerlerde Amerikan yaşamını altüst eden silahlı şiddet olaylarının sadece son örneği. Bu olay büyük bir kalabalığın katıldığı bir spor kutlamasındaydı. Diğerleri kiliselerde, okullarda, marketlerde, outlet alışveriş merkezlerinde, hastanelerde, üniversite kampüslerinde ve ev partilerinde yaşandı. Haziran 2023’te Denver Nuggets’ın NBA şampiyonluğunu kutlayan taraftarlar kutlamadan ayrılırken iki kişi vurulmuştu.

Tahminen 1 milyon kişi Kansas City şehir merkezinde takımlarının arka arkaya Super Bowl şampiyonluğunu kutluyordu ve Union Station’da silahlı saldırının gerçekleştiği alan, takımın geçit töreni sona erdikten sonra binlerce taraftar için bir zafer mitingi düzenlediği yerden birkaç adım ötedeydi. Kansas City metro bölgesindeki okullar, öğrencilerin kutlamaya katılabilmeleri için dersleri iptal etmiş ve çocuklar futbol oyuncularını görmeye gelebilmişti.

Silahlı saldırı gerçekleştiğinde oyuncular hala Chiefs’in zafer mitingi sahnesindeydi ve miting sona erdikten sonra birbirlerine karıştılar. Bazı insanlar alandan ayrılmaya başlamış olsa da, alan hala silah seslerinin ardından korku içinde kaçışmaya başlayan taraftarlarla doluydu.

Kansas polisi, Union İstasyonu’nun batı yakasında meydana gelen silahlı saldırı sırasında 800’den fazla kolluk kuvvetinin etkinlik için bölgede olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Quinton Lucas düzenlediği basın toplantısında, kutlamalara katılan tüm Chiefs takımı oyuncuları, antrenörleri ve personelinin güvende olduğunu söyledi.

ABD'de iki silahlı saldırı birden: 6 ölü, 27 yaralı ABD’de iki silahlı saldırı birden: 6 ölü, 27 yaralı 

Adeta şiddet sarmalı: Yurdun dört bir yanında silahlı saldırılarAdeta şiddet sarmalı: Yurdun dört bir yanında silahlı saldırılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.