HDP’ye Iğdır’da saldırı, parti tabelasını çöpe attılar

Iğdır'da kimliği belirsiz bir kişi, HDP İl Başkanlığı’nın girişindeki tabelayı söküp, çöp konteynerine attı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Kentte saldırıyı protesto eden HDP, suç duyurusunda bulundu.

Siyaset 19 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

HDP Iğdır il binasına gece saatlerinde saldırı düzenlendi. Söğütlü Mahallesi, Rıza Yalçın Caddesi’ndeki Yoncalı İş Merkezinde bulunan HDP il binasının tabelasına yönelik saldırı, bir işyerinin güvenlik kamerasıyla kaydedildi.

Görüntüde, gece saat 02.48’de iş merkezinin girişine gelen saldırganın, elindeki bıçakla HDP tabelasını kesmeye çalıştığı görülüyor. Tabelanın bir kısmını kesen saldırgan bir yandan da çevresini kontrol ediyor. Bıçakla kestiği tabelayı indiremeyen saldırgan saat 02.49’da kamera kadrajından çıkıyor, ancak hemen dönüp tabelayı kesmeye davam ediyor. Daha sonra kesme işlemini bırakıp tabelayı yerinden sökerek indiren saldırgan, tabelayı alarak iş merkezinin girişinden ayrılıyor.

Trabzon'daki HÜDA-PAR standında 'şeriatçıyız-cumhuriyetçiyiz' kavgasıTrabzon’daki HÜDA-PAR standında ‘şeriatçıyız-cumhuriyetçiyiz’ kavgası

Saldırganın, yerinden söktüğü tabelayı Rıza Yalçın Caddesi üzerindeki çöp konteynerine attığı belirtildi. Vatandaşlar tarafından çöpte fark edilen tabela, HDP binasına getirilerek yetkililere teslim edildi ve yeniden asıldı.

Saldırgan tabelayı bıçakla yırttı.

HDP İl Başkanlığı suç duyurusunda bulunurken, polis, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Öte yandan HDP İl Örgütü yaşanan saldırıyı protesto etti. Yeşil Sol Parti Iğdır Milletvekili Yılmaz, “Dün gece saatlerinde il binamıza saldıran zihniyete ve ardıllarına karşı her zaman daha güçlü mücadele edeceğimizi, asla geri adım atmayacağımızı bugün bir kez daha dile getirdik” paylaşımı yaptı.

CHP temsilciliğine motosikletle geldiler, havaya ateş açtılar, parti bayraklarını kesip, camlara yazı yazdılarCHP temsilciliğine motosikletle geldiler, havaya ateş açtılar, parti bayraklarını kesip, camlara yazı yazdılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.