ABD’nin Ankara’daki tarihi Büyükelçilik binası satılıyor

ABD Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, 1954'ten beri ABD Büyükelçiliği olarak kullanılan bina ve arazinin satışa çıktığını söyledi. Ağustos ayında Ankara Söğütözü'nde yeni binasına taşınan büyükelçiliğin oldukça kıymetli olan eski arazisinin durumu merak konusuydu. Satışlar ABD Dışişleri ilgilileniyor.

Dünya 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
ABD Ankara Büyükelçiliği, 1954'ten beri hizmet verdiği bu binadan geçen yıl ağustos ayında ayrıldı.

Geçen yıl ağustos ayında Ankara Söğütözü’nde yeni binasına taşınan ABD Büyükelçiliği’nin, eski büyükelçilik binası ve arazisi satışa çıktı. 

Ankara’nın en değerli bölgelerinden Hoşdere, Atatürk Bulvarı’nda bulunan Büyükelçilik binası, 1954’ten beri hizmet veriyordu.

Başkentte yüksek değeri nedeniyle merak konusu olan araziyle ilgili bu bilgiyi veren kişi ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake. Flake bu açıklamayı, Kanada Büyükelçiliği’nin Milli Gün Resepsiyonu’nda Bitter dergisinden Levent Çelikay’a bu durumu anlatırken, konuyla ABD Dışişleri Bakanlığı’nın ilgilendiğini söyledi. Büyükelçi Flake, eski binalarına Almanya’nın talip olduğuna dair soruya, “Bilmiyorum ama Almanya’nın büyükelçilik binası yeterince büyük değil mi?” sorusuyla cevap vermiş. ABD Büyükelçisi, arazinin fiyatıyla ilgili ise bir bilgisinin olmadığını belirtmiş.

Atatürk Bulvarı’nda bulunan 16 bin metrekarelik araziye talip olması muhtemel kişilere dergi önemli bir de bilgi aktarıyor. Yazar Çelikay’ın aktardığına göre arazi 3’üncü derece arkeolojik sit alanı statüsünde, bu yüzden eski yapıda bi değişiklik zor. Bunun için Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile görüşülerek izinlerin alınması gerekiyor.

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi: 1950’den beri çağdaş Türkiye tarihindeki en belirleyici seçim olacakABD’nin eski Ankara Büyükelçisi: 1950’den beri çağdaş Türkiye tarihindeki en belirleyici seçim olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.