Amazon bu sefer affetmedi: İkinci kez uçak kazası yapan pilot öldü

Geçen yıl bir uçak kazasının ardından iki hafta boyunca Amazon ormanlarında mahsur kalan Brezilyalı bir pilot, bu sene geçirdiği ikinci uçak kazasının ardından hayatını kaybetti.

Dünya 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Uçak kazasında ölen pilot Silva. Fotoğraf: JamPress

Jam Press’in haberine göre, Otavio Augusto Munhoz da Silva adındaki 38 yaşındaki bir özel pilot, uçağıyla Brezilya’nın Roraima eyaletinin güneyindeki Mucajai’de seyrederken, Venezuela sınırı yakınlarındaki Pacaraima kentinde kaza yaptı.

Uçağın ormanlık alana düştüğü, pilotun kız kardeşinin 1 Eylül’de polise yaptığı kayıp ihbarının ardından öğrenildi. Cesedin bulunmadan önce beş gün boyunca su altında kaldığı biliniyor. Henüz uçağın neden düştüğü bilinmiyor.

Silva vefatından önce uçak taksi pilotu olarak çalışıyordu. Roraima’nın başkenti Boa Vista’da yolcu taşımacılığı yapıyordu. Bu bölge yasa dışı madencilerin yerlilerin topraklarına sızdığı yere çok yakın bir bölge.

Brezilyalı pilotun ölümünü daha ilginç kılan ise ilk kazasını Eylül 2022’de yapmasıydı. Bu kazanın ardından Silva 13 gün boyunca yağmur ormanında hayatta kalma mücadelesi vermişti. CNN Brezilya’nın haberine göre o kazada uçağın çok ısındığı ve motorun çalışmayı bıraktığı bildirilmişti. Pilot uçağı yakındaki bir nehre indirmeye çalışmış ancak bir ağacın gölgesinde sıkışıp kalmıştı.

Kazadan sağ salim çıkmaya başardığında annesi Maria Lucia Munhoz Silva, “Direneceğini biliyordum çünkü içinde ilaç ve yiyecek olan bir çanta taşıyordu. Dualarımız oğlumu hayatta tuttu. Kaç kişinin onun için dua ettiğini bile bilmiyorum. Çok mutluyum” demişti.

Hayatını kaybettiği ikinci kaza ise ilkinden tam bir yıl sonra meydana geldi. Silva’nın kuzeninin anlattığına göre, Maria oğlunun ölümüne çok üzülüyor.

Amazon'un mucize çocuklarının babası 'cinsel istismar'dan tutuklandıAmazon’un mucize çocuklarının babası ‘cinsel istismar’dan tutuklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.