Arnavutluk’ta hesap ödemeyen İtalyan turistlerin faturasını büyükelçilik ödedi: ‘Gidin ve bu aptalların faturasını ödeyin’

Arnavutluk'un Berat kentindeki bir restoranda yedikleri yemeği övdükten sonra mekânı hesabı ödemeden terk eden 4 İtalyan turist, iki ülke başbakanının görüşmesinde gündem oldu. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, turistleri İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'ye şikâyet edince 80 euroluk hesabı devlet ödedi.

Dünya 20 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, İtalyan turistleri, başbakan Giorgia Meloni'ye şikâyet edince hesap ödendi.

Genellikle İtalya topraklarında başka ülkelerden gelen turistlerin haberlerini görmeye alışmışken bu kez İtalyanların deplasmanda yaptığı bir yanlışa tanık olduk.

Arnavutluk’un Berat şehrinde bir restorana giden 4 İtalyan turist, yedikleri yemekleri beğenmelerine rağmen, 80 euro’luk hesabı ödemeden mekânı terk ettiler. Sosyal medyada yayılan görüntüler tepkileri beraberinde getirdi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’nin Arnavutluk ziyaretinde de gündeme gelen konu İtalya devletinin araya girmesiyle çözüldü.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Meloni’yle görüşmesinde, hesap ödemeyen İtalyan turistleri şikâyet edince, Euronews’ün haberine göre İtalya Başbakanı, Büyükelçilik yetkililerine, “Gidin ve bu aptalların faturasını ödeyin” demiş. İtalyan Büyükelçiliği 80 euro’luk hesabı öderken, yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: ‘’Başbakan Giorgia Meloni’nin talimatı üzerine, bir grup İtalyan turistin Berat şehrinde bir restoranda ödemeden bıraktığı hesabı kapatmak için harekete geçtik. İtalyanlar kurallara uyar ve borçlarını öderler, bu tür olayların tekrarlanmamasını umuyoruz’.’

Arnavutluk gezisine katılan İtalya Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida da Reuters haber ajansına hesabı ödemenin bir gurur meselesi olduğunu ifade etti.

İtalyan turistlerin hesabı ödemeden kaçtığı restoranın sahibi ilk defa müşterilerin hesap ödemeden işletmesinden ayrıldığını belirtirken, ödeme yapmayan turistlerin yemeklere de iltifat ettiklerini söyledi.

Vandallar İtalya'yı sevdi: Bu kez hedefte İtalya'nın tarihi çarşısı vardıVandallar İtalya’yı sevdi: Bu kez hedefte İtalya’nın tarihi çarşısı vardı

Hani Almanlık, nerede disiplin: Alman turistler, İtalya'da 150 yıllık esere zarar vermekle suçlanıyorHani Almanlık, nerede disiplin: Alman turistler, İtalya’da 150 yıllık esere zarar vermekle suçlanıyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.