Astrolog Meral’den sonra şimdi de medyum krizi: Belediye Başkanı ölü babasıyla konuşmak için para bayılmış

Türkiye astrolog Meral Güven'i konuşurken Fransa da medyum kriziyle çalkalanıyor. Tatil kasabası Agde'de yaşanan skandala göre belediye başkanı bir medyuma kendisini ölü babasıyla konuşturması için kamu bütçesinden adeta servet harcamış.

Dünya 28 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki Agde kasabası güzel kumsalları ve yıl boyu güneşiyle tanınıyor olabilir ancak burası vahşi seks partileriyle de ünlü. Kasaba Avrupa’nın en büyük swinger (eş değiştirme fantezisi) topluluğuna ev sahipliği yapıyor. Her yıl on binlerce çift eş değiştirmek için Avrupa’nın dört bir yanından kasabaya geliyor.

BBC’den Chris Bockman’ın haberine göre şu anda kasaba Fransa’nın geri kalanının toplu bir şaşkınlık ve eğlence içinde baş sallamasına neden olan yepyeni bir skandalla sarsılıyor. Bu skandal yerel bir medyumla kasabanın eski gizli servis görevlisi ve polis memuru olan belediye başkanı Gilles d’Ettore ile ilgili. Her ikisi de şu anda adli soruşturma kapsamında hapiste. Medyum Sophia Martinez belediye başkanını zimmetine para geçirtmekle suçlanırken belediye başkanı da vergi mükelleflerinin parasını cömertçe harcadığı için yolsuzlukla suçlanıyor.

Martinez “ölülerle konuşabilmesiyle” ün yapmıştı. İddiaya göre belediye başkanı ondan kendisini ölen babasıyla görüştürmesini istediğinde “başarmıştı” binu. Ruh çağırma seansları sırasında medyumun sesi aniden değişiyor ve belediye başkanının babasının tonuna bürünüyordu.

Geçen dört yıl boyunca belediye başkanını şahsen ve telefonla olağanüstü vantrilog (dudakları kıpırdamadan, ses kendi ağzından çıkmıyormuş gibi konuşabilme becerisi olan kimse) becerileriyle manipüle ettiği iddia ediliyor. “Melekler dahil olmak üzere ölülerin seslerinden binlerce gizemli çağrı” aldı ve bazıları belediye başkanını medyuma yardım etmeye çağırdı. İşte yolsuzluk da burada ortaya çıkıyor.

Medyumu ailesiyle tatile bile yollamış

Belediye başkanının Martinez ve ailesi için Polinezya ve Tayland dahil olmak üzere lüks tatiller için kamu fonlarından ödeme yaptığı iddia ediliyor. İddialara göre “sesler” belediye başkanını ailesinden birkaç kişiyi belediye meclisinde işe alması ve evini yenilemesi için ikna etmiş.

Belediye başkanıyla bağlantıları olan yerel işletmeler başkanla gelecekte yapacakları sözleşmeleri kaybetme korkusuyla işi ücretsiz yapmış. Tüm bu ilgiyle belediye başkanının avukatı Jean Marc Darrigade bir gecede küçük bir şöhrete kavuştu.

Darrigade, Montpellier yakınlarındaki ofisinde “Bu çılgın bir hikaye” diyor: “İnanılmaz bir şey çünkü karşınızda siyasetin içinde, belediye başkanı ve eski milletvekili olan çok zeki bir adam var. Ve böyle bir adamın bir kadın tarafından manipüle edilebileceğini keşfediyorsunuz.”

“Bu kadın onun hayatına girdi ve merhum babasıyla konuşabileceğini söyledi. Onda zihinsel bir zayıflık buldu ve bunu kişisel çıkarları için kullandı. Dolandırıldığını kabul etmesi uzun zaman aldı” diye ekliyor Darrigade.

Ancak Martinez’in avukatı Luc Abratkiewicz farklı görüşte: “Belediye başkanının güvenine ihanet ettiğini kabul etti ama bu bir manipülasyon vakası değil çünkü yaptıklarını kabul etti ve aralarında doktorlar ve mimarların da olduğu diğer müşterileri onun mistik güçleri olduğunu söyledi. Hayatları hakkında başka kimsenin bilmediği ayrıntıları ortaya çıkardı.”

Kasaba sakinlerine göre olayın merkezinde seks var

Avukatlar inkar ediyor ama yerel halk zaten çok fazla seksin döndüğü bir kasabada her şeyin sekse bağlı olduğunu söylüyor. Belediye binasının yakınında güneş gören bir kafede oturan müşterilerden Jean-Max şöyle diyor: “Belediye başkanını severim, bana iyi davrandı, kandırıldı. Belki de ona aşıktı.”

Bir başka yerli de şu ifadeleri kullanıyor: “Benim için skandalın merkezinde seks var. İşin içinde para varsa seks de işin bir parçası demektir. İkisi birlikte gidiyor.”

Aşırı sağ son yıllarda Fransa’nın bu bölgesinde önemli kazanımlar elde etti. Belediye başkanını en çok eleştirenlerden biri Marine Le Pen’in Rassemblement National (Ulusal Birlik) partisinden hızla yükselen yerel politikacı Fabienne Varesano. Varesano belediye başkanını istifaya çağırdı.

Fransız politikacı “Cömert olabilir, pek çok farklı kadına aşık olabilir, bu onun özel hayatı. Ancak vergi mükelleflerinin parasını kullanmak… Bu çok farklı bir hikaye” diyor ve ekliyor: “Kasabamızla alay eder hale geldi.”

Bir yargıç olası tanık tahrifatını önlemek için hem belediye başkanını hem de medyumu gözaltında tutuyor. Martinez sadece kadınların kaldığı hapishane koğuşunda saldırıya uğradıktan sonra kendisini büyücülükle suçlayan mahkumlarla birlikte hücre hapsine alındı.

Bu olay Türkiye’de son dönemde gündemde olan ve Süper Lig’de Fenerbahçe’nin şampiyon olacağını söyleyen astrolog Meral Güven’i akıllara getirdi. Galatasaray’ın şampiyon olmasıyla birlikte kendisine tepki gösterenlere sosyal medya hesabından sert sözlerle cevap vermesiyle gözaltına alınan Güven’in altı suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

Bunu da yaşamadık demeyiz: 'İnternet azizi', ölümlü seks fantezisi ve kargalarBunu da yaşamadık demeyiz: ‘İnternet azizi’, ölümlü seks fantezisi ve kargalar

Bunu da yaşamadık demeyiz: Müdür yardımcısının erotik filmi ortalığı karıştırdıBunu da yaşamadık demeyiz: Müdür yardımcısının erotik filmi ortalığı karıştırdı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.