Avustralya’da bıçakla dehşet saçtı: 6 ölü, 8 yaralı

Sydney’de bıçaklı saldırgan bir alışveriş merkezinde altı kişiyi öldürdü. Önüne geleni bıçaklayarak katleden saldırgan, kadın polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Dünya 13 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Avustralya’nın Sydney kentinde yer alan bir alışveriş merkezi, korku dolu anlara ev sahipliği yaptı. Bıçaklı bir saldırgan yoğun olduğu saatlerde girdiği alışveriş merkezinde 6 kişiyi öldürdü, 8 kişiyi de yaraladı. Bölgeye polis ve sağlık ekipleri gönderilirken saldırgan da bir kadın polisin açtığı ateşle öldürüldü.

Yüzlerce kişi tahliye edildi

Olayın yaşandığı yer Sydney’in en çok tercih edilen alışveriş merkezlerinden biri Bondi Junction Westfield idi. O sırada birçok kişi ailesi ve sevdikleriyle keyifli bir gün geçirmek için merkezde bulunuyordu. Ne olduğu anlaşılmadan bir anda ortama dalan bıçaklı kişinin saldırıları üzerine günleri adeta cehenneme çevrildi.

Saldırıda olay yerinde hayatını kaybeden 5 kişiyken, yaralılardan birinin hastanede ölmesi sonucu ölü sayısı 6’ya yükseldi. Sağlık görevlileri yaralılar arasında dokuz aylık bir bebeğin olduğunu açıklarken yürek burkan bir gerçeği de dillendirdiler: Bebeğin annesi de ölenler arasındaydı.

‘Terör şüphesi yok’

Komiser Karen Webb olaya ilişkin açıklamasında saldırganın motivasyonunun bilinmediğini ancak terör şüphesinin de bulunmadığını ifade etti. Komiser yardımcısı Anthony Cooke düzenlediği basın toplantısında “Şu aşamada her şey çok taze. Burası çok büyük bir olay yeri. Mesele bu korkunç durumla başa çıkmak ve herkesin güvende olduğundan emin olmak” dedi.

Görgü tanıklarından bir tanesi ABD merkezli ABC News’e verdiği demecinde polisin saldırganı vurduğu anları şöyle anlattı:

Bize doğru geliyordu ve tek duyduğum ‘indir onu’ cümlesi oldu ve sonra onu vurdu. Ama hiç şüphemiz yok, eğer polis onu vurmasaydı; devam edecekti. Çünkü öfkeden gözü dönmüştü.

Gördü tanığının anlattıklarının devamı saldırganın öldürmesinden sonrasını da kapsıyor. Tanık, polisin adamı vurduktan sonra yanına gidip zanlıya kalp masajı yaptığını söyledi. Kalp masajı öncesinde polisin zanlının elindeki bıçağı fırlatıp attığını belirten tanık, “Kocaman bir bıçağı vardı. Belli ki seri cinayetler işlemeyi kafasına koymuştu” dedi.

Sosyal medyaya da yansıyan vahşet görüntüleri dünyada da yankı buldu. X’e yansıyan görüntülerde olay yerinden birçok polis ve sağlık ekibi görülürken olay anında oradan kaçmaya çalışan insanların korku dolu halleri de yaşanan olayın boyutunu gözler önüne serdi.

Saldırganın katliama başladığı esnada iki küçük çocuğuyla bir kafede oturan adam da “İnsanları ayrım gözetmeksizin bıçaklıyordu” dedi.  ABC News Avustralya’ya konuşan ancak simini gizli tutmak isteyen tanık, saldırganın üzerinde yeşil olduğunu ve gelişigüzel bir şekilde herkese saldırdığını söyledi. Söz konusu tanığın, bıçaklanan bir kadına yardım etmek için içeride kaldığı, çocuklarını da o esnada kaçan eşine teslim ettiği yazıldı.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese olaya ilişkin yaptığı paylaşımda, polis tarafından bilgilendirildiğini ifade ederek bütün Avustralyalıların kalbinin mağdurlarla olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ta Starbucks'a silahlı saldırı: Saldırgan suç makinesi çıktıKahramanmaraş’ta Starbucks’a silahlı saldırı: Saldırgan suç makinesi çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.