Aynı gün iki vahşet: Hamile köpeği pompalı tüfekle vurdular, yavru kedileri öldürdüler

Hayvana yönelik eziyet haberlerine yenileri eklendi. İstanbul'da yavru kediler öldürüldü. Zonguldak'ta hamile bir köpek pompalı tüfekle vuruldu.

Gündem 21 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Türkiye’de hayvanlara yönelik şiddetin dozu her geçen gün biraz daha artarken İstanbul ve Zonguldak’tan iki vahşet haberi geldi.

İstanbul’un Sultangazi ilçesinde Gül Koçak iki bina arasındaki boş arazide anne kedi ve dört yavrusuna bakıyordu. Bir gün yine kedileri beslemeye gitti. Burada anne kedinin sesini duyan Koçak üç yavrunun öldüğünü gördü.

‘Çok eziyet etmişler, üstlerine basmışlar’

Yaklaşık üç gündür kedileri beslediğini söyleyen Gül Koçak “Buraya iş yerinden kutu getirip yuva yapmıştım yavrular üşümesin diye. Bunu kim yaptıysa iki kez yırttı attı kutuyu. Hayvanlara çok eziyet etmişler, basmışlar üstlerine. Hayvanlardan ne istediniz, ağızları var dilleri yok. Vicdansızlar. Küçücük kutuya sığdıramadınız” diyerek gözyaşı döktü.

Koçak daha sonra yavru kedileri toprağa gömdü. Ardından şunları anlattı:

“Dört yavru vardı. Boş arsaya yuva yaptım. Hayvanları burada dövmüşler, bir de üstüne basıp ciğerlerini çıkarmışlar. Böyle vicdansızlık, böyle insafsızlık olmaz. Kimseye zararı olmayan bu hayvanlardan ne istedin? Sabah bu hayvanların annesinin çığlığını duydum, gözümün önünden gitmiyor. Resmen havaya doğru bakarak bağırıyordu. İçim yandı. Şurada küçük bir kutu vardı, kutunun içinde büyüsünler dedim. Size ne zararı var?

Bunu yapan aklı başında yetişkin biri, çocuk yapmaz. Çünkü çocuklar besliyordu. Bunu hayvanları burada beslememi istemeyen kişiler yaptı. Üç gündür burada hayvanlar, üç gündür bakıyorum. Anne kedi kayıp olan diğer yavrusunu aramaya mı gitti bilmiyorum. Hayvanlara bunu yapan insanlara neler yapmaz?”

Hamile köpeği pompalı tüfekle vurdular, bir yavrusunu kaybetti

Bir diğer vahşet haberi Bartın’ın Mugada köyünden geldi. Kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler hamile sokak köpeğine pompalı tüfekle ateş etti.

Köpeğin sırtına ve bacağına saçmalar saplandı. Arka ayaklarını kullanamaz hale geldi. Ayrıca doğum yaptı ve beş yavru dünyaya getirdi. Biri hayatını kaybetti.

Anne köpek Zonguldak’ta veteriner kliniğinde tedaviye alındı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.