Avusturya da sıraya girdi: Putin gelirse tutuklanacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında Avusturya'nın Anayasa ve AB'den sorumlu bakanı, 'Ülkemize gelirse tutuklarız' açıklamasını yaptı. Bu açıklamayı Avusturya Dışişleri Bakanlığı resmi bir açıklamayla onayladı.

Dünya 14 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Rusya Lideri Putin, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçlusu ilan edilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçlusu ilan edilmesinin ardından ülkelerin, “Gelirse tutuklarız” açıklamaları sürüyor.

Son olarak Avusturya’da, Anayasa ve Avrupa Birliği Bakanı Karoline Edtstadler, Alman Tagesspiegel gazetesine Putin’in Avusturya’ya gelmesi halinde tutuklanacağı açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklama, Avusturya Dışişleri Bakanlığı tarafından teyit edildi. Açıklamada şöyle denildi: “Kimse hukukun üzerinde değil. Bütün suçlar boşluk bırakılmadan aydınlanmalıdır, cezasız bırakılamaz. Bu, mahkemenin aldığı tutuklama kararını uygulamak ve aranan kişiyi gözaltına almak anlamına geliyor. Bu tabii ki Başkan Putin için de geçerli.”

Daha önce Almanya da Putin’in ülkelerine gelmesi durumunda tutuklanacağını açıklarken, Macaristan bunun tersine, ziyarette bulunması halinde Putin’e herhangi bir yaptırımlarının olmayacağını duyurmuştu.

CIA Yöneticisi Burns: Rusya bu gidişle Çin'in ekonomik sömürgesi olacakCIA Yöneticisi Burns: Rusya bu gidişle Çin’in ekonomik sömürgesi olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.