Avusturya’da cinayet sarmalı: Dört kadın ve bir kız çocuğu aynı gün ölü bulundu

Avusturya'nın başkenti Viyana'da dört kadın ve bir kız çocuğunun cansız bedenleri bulundu. Üç genç kadın bir genelevde bıçaklanarak, anne ve kızı da evinde boğularak öldürüldü.

Dünya 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Avusturya polisi / Fotoğraf: AA

Avusturya, Cumartesi günü tüm ülkeyi sarsan cinayetlerle güne başladı. Dört kadın ve 13 yaşındaki bir kız çocuğunun cansız bedeni başkent Viyana’da bulundu. Avusturya polisi ilk belirlemeye göre bıçaklı saldırıda öldürüldüğü düşünülen üç kadının cansız bedeninin bir genelevde bulunduğunu açıkladı. Cuma gecesi Avusturya polisi kendisini alarma geçiren bir ihbar aldı. İhbarın ardından Viyana’nın Brigittenau bölgesindeki geneleve giden polis, üç genç kadının cansız bedeniyle karşılaştı.

Yapılan soruşturma esnasında 27 yaşındaki bir adam, cinayetleri işlediği şüphesiyle gözaltına alındı. Adamın üzerinde de bir bıçak bulduklarını açıklayan polis, bunun cinayet silahı olduğunu düşündüklerini belirtti.

Aynı gün bir başka cinayet daha

Üç genç kadının gizemli cinayetine ilişkin soru işaretleri cevap bulamazken Viyana, aynı gün iki cinayetle daha sarsıldı. Bu sefer hayatını kaybeden bir anne ve kızıydı. Avusturya’nın haber ajansı APA’nın bildirdiğine göre, anne ve kızının boğularak öldürüldüğü düşünülüyor. Polisin ilk şüphelisi ise baba.

Avusturya’da 2023 yılında 26 kadın cinayeti işlendi, bu sayı Türkiye’de 315

Dört kadın ve bir kız çocuğunun aynı gün gerçekleşen trajik ölümü, ülkede kadına yönelik şiddet tartışmalarının alevlenmesine neden oldu. Kadın örgütleri Avusturya’da hükümetin kadın cinayetlerinin önüne geçmek için gerekli adımlar atmadığını ifade ediyor. Avusturya Kadın Sığınma Evleri Birliği, ülkede 2023 yılında toplam 26 kadın cinayetinin kaydedildiğini ve genellikle failin mevcut ya da eski partnerler olduğuna dikkat çekildi. Hükümet araştırmasına göre Avusturya’da 2010 ile 2020 arasında 319 kadın, çoğunlukla partnerleri tarafından öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nın 2023 verilerine göre ise Türkiye’de sadece bir yılda 315 kadın cinayeti gerçekleşti. Yine 2023’te 249 kadın da şüpheli şekilde ölü bulundu.

Vahşi bir kadın cinayetine daha 'pişmanlık' indirimiVahşi bir kadın cinayetine daha ‘pişmanlık’ indirimi

12 saatlik rehine krizi: Boşandığı kadını çocuğuyla tehdit etti12 saatlik rehine krizi: Boşandığı kadını çocuğuyla tehdit etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.