12 saatlik rehine krizi: Boşandığı kadını çocuğuyla tehdit etti

Ankara'da Hasan V. iki hafta önce ayrıldığı eşine baskı yaparken 12 saat boyunca yürekleri ağza getirdi. Yedi yaşındaki oğlunu silahla rehin alan Hasan V. yaralı yakalanabildi.

Gündem 22 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Hasan V. iki hafta önce eşi S.Y.’den boşandı. İddiaya göre madde bağımlısıydı, çiftin bir de çocuğu vardı. Dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi Fidan Sokak’ta beş katlı binanın ikinci katındaki evine giren Hasan V. saat 18.00 sıralarında oğlunu silahla rehin aldı.

Bu durumdan haberdar olan anne ve yakınları çocuğu kurtarmak için Hasan V.’nin evine gitti. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis Özel Harekat (PÖH) ekiplerinin de olay yerine gelmesiyle ikna çalışmaları başladı.

Yaklaşık 12 saat boyunca Hasan V. ikna edilemedi ve küçük çocuk silahlı babasının elinde korku dolu saatler yaşadı. 12 saat sonunda Hasan V. teslim olmayınca PÖH ekiplerinin düzenlediği operasyonla küçük çocuk kurtarıldı. Yara almadan kurtarılan küçük çocuk tedbir amacıyla hastaneye kaldırıldı. Polis ekiplerinin ikna çağrısına ateş açarak karşılık veren Hasan V. ise bacağından ve omzundan vuruldu. Yaralanan saldırgan Çubuk Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Büfe cinayetinde şok iddia: 40 milyon ve iki çocuk verelim, sulh olalımBüfe cinayetinde şok iddia: 40 milyon ve iki çocuk verelim, sulh olalım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.