Başkan adayı Kennedy’nin ortağı mercek altında: Elon Musk ile bir gece, uyuşturucu, bir milyar dolarlık servet

ABD'de başkanlık seçimleri yaklaşırken sadece başkan adayları değil, yardımcım olacak dedikleri kişilerin sicili de mercek altına alınıyor. Bunlardan biri Kennedy'nin başkan yardımcısı adayı Nicole Shanahan. Ve sicili de çok renkli.

Dünya 28 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Solda Shanahan, sağda Kennedy. Fotoğraf: Shutterstock

ABD’deki başkanlık seçimlerine neredeyse beş ay kaldı diyebiliriz. Bu süreçte öne çıkan adaylar 2020 seçimlerinde birbirlerinin boğazına yapışan ABD Başkanı Joe Biden ile eski ABD Başkanı Donald Trump elbette ama, geçmişte “beyninin bir kısmını solucanların yediğini” söyleyen ve 77 yaşındaki Trump ile 81 yaşındaki Biden’dan çok daha zinde görünüşlü Robert F. Kennedy de ilgi çekiyor.

Başkan adaylarının başkan yardımcılıklarını yapacak kişiyi de seçmesi gerekiyor. Biden’ın başkan yardımcısı adayı şu anda da başkan yardımcısı olan Kamala Harris mesela. Kennedy’nin listesinde de öne çıkan iki isim vardı: NFL oyun kurucusu ve komplo teorileriyle sıkça gündem olan Aaron Rodgers ve eski Minnesota Valisi ve profesyonel güreşçi Jesse Ventura. Ama Kennedy sürpriz bir seçim yaptı. Bir siyasetçiye göre alışılmadık geçmişe sahip Nicole Shanahan’ı seçti.

Geçmişte Silikon Vadisi’nde avukatlık yapmasıyla bilinen 38 yaşındaki Shanahan daha önce hiç kamu görevi yapmamış, çok tanınmayan bir isimdi. New York Times’ın üç kaynağa dayandırdığı haberine göre Shanahan’ı diğer iki seçeneğin önüne çıkaran Kennedy’nin seçim kampanyasını finanse edecek paraya ihtiyaç duymasıydı. Bir milyar doları aşkın servete sahip Shanahan’da ise paradan bol şey yok.

Shanahan’ın servetinin büyük kısmı net varlığı 145 milyar doları aşan Google kurucusu Sergey Brin ile geçen yılki boşanma anlaşmasından geliyor. NYT’nin belge ve kaynaklara dayandırdığı haberine göre Shanahan beş yıllık evliliği boyunca Silikon Vadisi’nin önde gelenleriyle gönlünce eğlendi; kokain, ketamin ve psikodelik mantar gibi uyuşturucu maddeler kullandı. Çiftin ayrılmasının sebebi ise 2021 yılında Elon Musk ile cinsel ilişkiye girmesiydi iddiaya göre. Ama Shanahan iddiayı kamuoyu önünde yalanladı.

Shanahan seçim kampanyasının başından beri kendisini “bir zamanlar yemek kuponlarına ihtiyaç duyarken şimdilerde çalışkan bir avukat” olarak tasvir ediyor. Ancak NYT’ye konuşan bazı kaynaklara göre Shanahan kamuya kendini tanıtırken abartmış olabilir. Shanahan’ın Porto Riko’da yaşayan ve teknoloji yatırımcısı olan ilk eşi Jeremy Kranz’ın arkadaşı olan fotoğrafçı Daniel Morris “Nicole için statü ve ne kadar paranız olduğu çok önemli” diyor.

Kampanya hakkında bilgi sahibi kişilere göre seçime bağımsız olarak adaylığını koyan Kennedy, Shanahan’ı geçmişini ya da parasının kaynağının nereden geldiğini tam olarak araştırmadan seçti. Öğrenene kadar Shanahan da Kennedy’nin adaylığının önemli bir finansörü haline geldi.

Kennedy gibi aşı konusunda şüpheci olan Shanahan bu yıl Kennedy’nin kampanyasına en az 14 milyon dolar bağışladı. Böylelikle Kennedy seçmenlerin kararsız olduğu bir eyalet olan Michigan’ın yanı sıra beş diğer eyalette daha oy pusulasında yer almayı garantiledi. Kennedy’nin yedi eyalette daha oy pusulasına girmek için yeterli imzaya sahip olduğu belirtiliyor.

Gerçekten zorlu bir çocukluk mu?

Shanahan’ın bir işte tutunamayan babası Shawn’a kızı dokuz yaşındayken bipolar şizofreni teşhisi kondu, 2014 yılında da hayatını kaybetti. Shanahan ailesinin çok zorluklar çektiğini, yemek kuponlarına ve devlet yardımına ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Kennedy’nin kampanya sitesine göre Shanahan Berkeley’de özel bir Katolik okulu olan Saint Mary’s College’a gitmek için spor bursu aldı. İlk boşluk burada: Yılda yaklaşık 24 bin dolar eğitim ücreti olan okul Shanahan’ın öğrencilerinden olduğunu söylüyor ama ona hiçbir zaman burs verilmediğini belirtiyor.

Aldatmalarla dolu aşk hayatı

Shanahan 2011 yılında San Francisco’da teknoloji yatırımcısı olan Kranz ile çıkmaya başladı. O dönemde insanlara bu ilişkiyi sürdürmek için Yahudiliği benimsediğini söylemiş. Çift 2014’te evlendi. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre Shanahan bir yoga festivalinde eşi Anne Wojcicki’den yenice ayrılmış Brin ile tanıştı. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar Brin ve Shanahan’ın, Shanahan daha Kranz ile evlenmeden haftalar önce ilişkiye başladığını söylüyor. Kranz ilişkiyi evlendikten birkaç gün sonra Shanahan’ın telefonundaki mesajlaşmalar sayesinde öğrenmiş.

Kranz evlendikten 27 gün sonra evliliğin feshi için başvuru yaptı. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklar Kranz’ın fesih gerekçesi olarak dolandırıcılığı göstermeyi planladığını söylüyor. Ama iddiaya göre Shanahan dolandırıcılık iddiasının avukatlık yapma hakkını tehlikeye atacağından endişelenerek Kranz’ı kendisine zarar vermekle tehdit etti. Neticede boşanmaya karşılık Shanahan yaptığı düğün masrafları için Kranz’a 20 bin dolar ödedi.

Shanahan geçen yıl People dergisine Brin ile 2015 yılında çıkmaya başladıklarını söyledi ve yaşadıklarının “peri masalı”ndan hallice olduğunu söyledi. 2018’de evlendiler, bir kızları oldu. Ancak bu peri masalı da kısa süre sonra bitti. Çift 2020 yılında kızlarının otistik olduğunu öğrendi. Zaten aşıları sorgulamaya da bu dönemde başladı. Üstüne de Covid-19 karantinaları başlayınca çiftin süreci atlatması çok zor oldu.

Kennedy’nin başkan yardımcısı adayı 2021’den itibaren dışarı daha çok Brin’siz çıkmaya başladı. NYT’ye göre 2021 yılının başlarında Miami’de düzenlenen partide uyuşturucu ve alkolle kafayı öyle buldu ki hastaneye kaldırılması gerekti. Aynı yılın sonbaharında Shanahan’ın New York’taki doğum günü partisine Brin’in yakın arkadaşlarından Musk da katıldı. Shanahan o yıl aralık ayında Musk’ı kardeşi Kimbal Musk’ın partisinde tekrar gördü. İddiaya göre ikili partide ketamin kullandı ve birkaç saat ortadan kayboldular. Shanahan iddiaya göre Brin’e Musk ile cinsel ilişkiye girdiğini anlattı ve çift partiden iki hafta sonra ayrıldı.

Wall Street Journal’ın 2022 tarihli haberinde bu konuya bir kez daha değinilmiş, hem Musk hem de Shanahan ilişki yaşadıklarını reddetmişti. Nitekim geçen yıl Shanahan People dergisine Musk ile kızının otizmi hakkında konuştuklarını anlattı.

Liberteryen Parti'den medet uman Trump protesto edildiLiberteryen Parti’den medet uman Trump protesto edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.