Bayram tebriği arası siyaset: Erdoğan’dan, Paşinyan ve Scholz’la kritik görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı tebriği için arayan siyasilerle gündemi konuşmayı ihmal etmedi. Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'la iki ülke arası gelişmeleri, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de hem Rusya'da yaşananları hem de İsveç'in NATO üyeliğini değerlendirdi.

Dünya 29 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz ile bayram tebriğinin ardından hem Rusya hem İsveç meselesini konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı nedeniyle yoğun bir telefon trafiği yaşarken, görüştüğü siyasilerle bölgesel meseleleri de tartışmayı ihmal etmedi. 

Erdoğan’ın dünkü konuşmalarında Almanya ve Ermenistan başbakanıyla yaptığı görüşmeler bu nitelikteydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesinde Rusya’da yaşanan son gelişmelerle birlikte İsveç’in NATO üyeliği konusu da gündeme geldi.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç’in, terörle mücadele mevzuatındaki değişiklik başta olmak üzere doğru yönde adımlar atmakla birlikte İsveç’te PKK/PYD/YPG yanlılarının serbestçe terörü öven gösteriler düzenlemeye, terör örgütlerine insan devşirmeye ve finans kaynağı teminine devam ettiklerini ve bu durumun da Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti” denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’la görüşmesinde de iki ülke arasındaki normalleşmenin sürmesi dile getirilirken, Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İkili ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, Cumhurbaşkanımız Erdoğan Türkiye ile Ermenistan arasında tam normalleşme hedefiyle başlatılan süreçte bugüne kadar güven artırıcı adımlar atıldığını ve önümüzdeki dönemde de bu sürecin devam etmesi gerektiğini ifade etti.”

Paşinyan, Ermenistan armasını eleştirdi: Ağrı Dağı'nın bizimle ne ilgisi var?Paşinyan, Ermenistan armasını eleştirdi: Ağrı Dağı’nın bizimle ne ilgisi var?

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.