Belçika polisi cinayet kurbanı sandı, cansız manken olduğunu saatler sonra anladı

Belçika'da polis, cansız mankeni cinayet kurbanı sanarak uzun süre inceleme yaptı. Olay yerindeki incelemelerde bedenin cansız mankene ait olduğu adli doktor gelene kadar fark edilmedi.

Dünya 24 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Söz konusu olayda, Belçika Polisi olay yeri incelemesi, temsili görsel.

Belçika basınında yer alan bilgilere göre Belçika polisi, cansız mankeni cinayet kurbanı sanarak saatlerce olay yeri incelemesi yaptı.

Habere göre Pays de Herve kentinde polis, muhtemel bir cinayet ihbarı aldı ve ilk ekip olay yerine intikal etti.

Cansız bir bedeni çalılıkların içinde battaniyeye sarılı, ayakları dışarıda durumda gören ekip, etrafına güvenlik şeridi çekti. Bunun ardından başlatılan olay yeri incelemelerinde bedenin bir cansız mankene ait olduğu saatler sonra fark edildi.

‘Uzaktan fotoğraf çekerler, kontrol edemezler’

Çevredekilerin gülünç bulduğu durumu Verviers Bölge Savcısı Gilles de Villers Grand Champ ise şöyle savundu: “Polisin suç mahalli için çok açık ve kesin talimatları var. Uzaktan fotoğraf çektiler ama kontrol edemezler, hiçbir şeye dokunamazlar. Bunun üzerine hâkimi göreve çağırdılar. Sulh yargıcı bu bağlamda cesede dokunabilecek tek kişi olan adli tabibi gönderdi. Adli tabip cesede yaklaştığında olay anlaşıldı.”

Champ, böyle bir olayın ilk kez başına geldiğini, olay yerindeki herkesin, vakayı potansiyel bir cinayet olarak değerlendirdiğini kaydetti.

Bir bu eksikti: 'Bakıcılık' bahanesiyle mezar toprağını çalıyorlarBir bu eksikti: ‘Bakıcılık’ bahanesiyle mezar toprağını çalıyorlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.