Beyonce, Kamala Harris’in kampanyasına 4 milyon dolar bağışlayacak

'Freedom' adlı şarkısının Kamala Harris'in seçim kampanyasında kullanılmasına izin veren pop yıldızı Beyonce desteğine 4 milyon dolar bağışla devam edecek.

Dünya 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Beyonce bu seçimde Demokrat Partiye açıkça destek veriyor. Fotoğraf: Wikipedia

Bir süredir politik duruşunu açıkça sergilemekten kaçınan Amerikalı yıldız şarkıcı Beyonce Demokrat Partinin Başkan adayı Kamala Harris’e destek vermeye kararlı. Geçen ay ‘Freedom’ (Özgürlük) şarkısının seçim çalışmalarında kullanılmasına izin verdikten sonra şimdi de kampanyaya bağışlamak üzere 4 milyon doları kenara ayırdı. Daily Mail’in özel haberine göre şarkıcı seçim çalışmalarına bizzat katılmak için önümüzdeki günlerdeki programlarını iptal etti.

Yakınlarına göre Beyonce’nın Harris’e güçlü desteğinin arkasında ‘bu seçimde sessiz kalmak fazla riskli’ düşüncesi var. Bir başka deyişle üç çocuk sahibi 42 yaşındaki yıldız Amerika’nın geleceği için Demokratların kazanması gerektiğini düşünüyor.

Beyonce ve hip-hop şarkıcısı kocası Jay-Z 2012 yılında Barack Obama için bir bağış kampanyasına ev sahipliği yapmış, sonrasında siyasetten uzak durmayı tercih etmişti.

Beyoncé ve Harris’in ilk kez Obama 2008’de kampanya yürütürken tanıştı. Joe Biden seçimleri sırasında daha samimi oldu. Ancak ikili bugüne kadar kamuoyu önünde hiç birlikte görülmedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.