Biden’ın oğlu Hunter hakkındaki suçlamaları kabul etti

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, salı günü federal gelir vergisini kasıtlı olarak ödemediği gerekçesiyle kendisine yöneltilen iki suçlamayı kabul etti.

Dünya 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hunter Biden yaptıklarıyla, ABD Başkanı babası Joe Biden'ın siyasi kariyerini sık sık tehlikeye atıyor.

Adalet Bakanlığı salı günü yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın iki vergi suçunu kabul ettiğini ve yasa dışı silah bulundurma suçlamasını çözüme kavuşturmak için federal savcılarla anlaşma yaptığını bildirdi. Kaynaklara göre itiraf anlaşmasının bir parçası olarak, Hunter’a 2017 ve 2018 yıllarında vergilerini zamanında ödememe suçundan denetimli serbestlik cezası verilebilir. Bununla birlikte Hunter’a verilecek cezada son sözü yargıç söyleyecek. Hunter’ın gelecek haftalarda mahkemeye çıkması bekleniyor.

Hunter’ın 2017 ve 2018’de en az 100’er bin dolar federal vergi borcu vardı. Ne var ki başkanın oğlu son ödeme tarihine kadar İç Gelir Servisi’ne ödemesi gereken bu vergileri ödemedi. Ayrıca Hunter’ın madde bağımlısı olduğu dönemde ateşli silaha sahip olduğu ortaya çıktı. Federal yasalara göre uyuşturucu kullanan kişilerin yasal olarak ateşli silah satın alması yasak.

Yapılan bu itiraf anlaşmasının 2024 başkanlık seçimlerine de etkisi olacağı düşünülüyor. Zira eski Başkan Donald Trump, gizli belgeleri usulsüzce kullandığı iddiasıyla kendisine yöneltilen 37 maddelik iddianameyi reddederken, Cumhuriyetçiler Biden yönetimini ve Adalet Bakanlığı’nı Trump’a kumpas kurmakla suçladı. Bununla birlikte Hunter’a yöneltilen suçlamalar, Trump döneminde atanan Delaware savcısı David Weiss tarafından yürütülen soruşturmanın sonucunda hazırlandı.

Weiss’ın ofisi, Hunter hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, başkanın oğlunu temsil eden avukat Christopher Clark, itiraf anlaşmasının soruşturmayı çözüme kavuşturacağını belirtti. Clark’ın açıklamasında, “Hunter’ın hayatına kargaşa ve bağımlılığın hakim olduğu bir dönemde yaptığı hataların sorumluluğunu almasının önem taşıdığını düşünüyorum” dedi. Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada ise, “Biden ve First Lady oğullarını seviyor ve hayatını yeniden kurmaya çalışırken onu destekliyorlar. Başka yorum yapmayacağız” denildi.

Gizli belge, sus payı ve tecavüz davalarından yargılanan Trump, kendi sosyal medya platformu Truth’ta yaptığı paylaşımda, “Biden’ın yozlaşmış Adalet Bakanlığı, Hunter Biden’a sadece ‘trafik cezası’ vererek yüzlerce yıllık cezai sorumluluğu ortadan kaldırdı. Sistemimiz ÇÖKMÜŞ” diye yazdı.

Washington Post: Kimse 2024 ABD seçimlerini dört gözle beklemiyorWashington Post: Kimse 2024 ABD seçimlerini dört gözle beklemiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.