Brezilya’da kreşe baltalı saldırı: 4 çocuk hayatını kaybetti

25 yaşındaki baltalı bir süpheli Brezilya'nın Blumenau şehrindeki kreşe saldırı düzenledi. Saldırıda yaşları 3 ila 5 arasında değişen dört çocuk hayatını kaybederken dört çocuk da yaralandı.

Dünya 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Saldırganın neden böyle bir saldırı gerçekleştirdiği henüz bilinmiyor. Fotoğraf: AA

Brezilya’nın güneyinde bulunan Blumenau kentindeki kreşe sabah saatlerinde baltalı saldırı düzenlendi. Yaşları 3 ila 7 arasında değişen dört çocuk hayatını kaybederken, dört çocuk da yaralandı. Bölge polisi, saldırıyı düzenleyen 25 yaşındaki erkek şüphelinin teslim olmasının ardından gözaltına alındığını aktardı.

Saldırı sırasında kreşte toplamda 40 öğrenci vardı. Yerel güvenlik şefi Marcio Alberto Filippi, saldırganın kreş duvarına tırmanarak içeri girdiğini söyledi. Saldırganın şiddet ve uyuşturucudan sabıkası olduğu ve Mart 2021’de üvey babasını bıçakladığı öğrenildi. Kreş ile herhangi bir bağlantısı olmadığı gözlemlenen şüpheli, saldırının ardından karakola giderek bizzat teslim oldu. Polis, şimdi şüphelinin neden böyle bir saldırı gerçekleştirdiğini soruşturuyor. 

Öte yandan Blumenau Belediye Başkanı Mario Hildebrandt, 30 günlük yas ilan edileceğini açıkladı. Sosyal medya hesabından olaya ilişkin yaptığı paylaşımda saldırıyı ‘canavarlık’ olarak nitelendiren Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, bunun ‘kabul edilemez, absürt ve korkakça bir nefret eylemi’ olduğunu dile getirdi. Lula hayatını kaybeden çocukların ailelerine baş sağlığı diledi.

Son yıllarda Brezilya’da okullara yönelik saldırılar iyice arttı. Ülkede 2000’den 2022’ye kadar 16 saldırı olayı yaşandı ve bunlardan dördü geçen yılın ikinci yarısında meydana geldi. Daha geçen hafta Sao Paulo’daki bir öğrenci öğretmenini bıçaklayarak ölümüne sebep oldu. Santa Catarina eyaletinde de bir saldırgan 2021 yılında hançer kullanarak iki yaşından küçük üç çocuğu ve iki yetişkini öldürdü.

Brezilyalı modele silahlı saldırıBrezilyalı modele silahlı saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.