ChatGPT sordu, Japonya Başbakanı Kişida parlamentoda yanıtladı

OpenAI tarafından üretilen yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, Japon parlamentosuna da girmeyi başardı. Başbakan Kişida Fumio, sözkonusu sohbet robotunun ülkede uygulanan Covid-19 politikalarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Dünya 1 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
ChatGPT, Kişida'ya Japonya'nınCovid-19 politikası hakkında sorular sordu. Fotoğraf: AA

Japonya’nın muhalif Anayasal Demokrat Partisi’nden Kazuma Nakatani, neredeyse her alanda etkisini gösteren ChatGPT’yi Japonya siyasetine dahil etti. Sohbet robotuna “Parlamento üyesi olsaydın başbakana ne tür sorular sorardın?” sorusunu yönelten Nakatani, aldığı yanıtları daha sonrasında Başbakan Kişida Fumio’ya sordu.

ChatGPT’nin hazırladığı sorular arasında, “Covid-19 politikasının değiştirilmesini öngören yasa tasarısı konusunda yerel yönetimlerin ve sağlık çalışanlarının görüşlerini yeterince dinlediğinizi düşünüyor musunuz? Bu kişilerin tasarıya nasıl tepki verdiğini bize anlatır mısınız?” gibi sorular yer aldı.

Nakatani bu soruları not alarak, parlamentoda Covid-19 konusunun ele alındığı oturumda Kişida’ya sordu. Japonya’da parlamento oturumları planlı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Bu da vekillerin sormayı planladıkları soruları önceden sunmaları anlamına geliyor. Böylelikle Kişida ChatGPT’nin sorularını, önceden hazırladığı cevap metniyle yanıtladı.

Öte yandan sohbet robotunun kullanımının yaygınlaşma hızı konusunda endişeler artıyor. Aralarında SpaceX, Tesla ve Twitter’ın CEO’su Elon Musk ve Apple’un kurucu ortaklarından Steve Wozniak’ın da bulunduğu teknoloji sektörünün önde gelen isimleri, bu yeni teknolojinin yaratabileceği tehlikeleri incelemek için yapay zeka çalışmalarına en az altı ay ara verilmesi çağrısında bulundu.

Elon Musk dahil binden fazla kişi imzaladı: Yapay zeka çalışmalarına ara verilsin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.