Çin’in en yetkili diplomatı Türkiye’ye geliyor: Wang Yi’nin ziyareti 26 Temmuz’da

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, Türkiye'ye geliyor. Ziyaretin Türkiye'nin daveti üzerine gerçekleştirileceği açıklandı. Görüşmelerin gündemine dair herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

Dünya 20 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Çin Komünist Partisi Merkezi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, ülkedeki hiyerarşide, Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang’ın üzerinde.

Çin’in en üst düzey diplomatı olan Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi’nin Türkiye’yi ziyaret edeceği açıklandı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, ülkenin en üst düzey diplomatı olan Wang Yi’nin ziyaretinin, Türk hükümetinin daveti üzerine gerçekleşeceğini duyurdu.

Açıklamada, “Wang Yi, Güney Afrika Devlet Başkanlığı Bakanı Khumbudzo Ntshavheni ile Nijerya, Kenya, Güney Afrika ve Türkiye hükümetlerinin daveti üzerine 24-25 Temmuz tarihlerinde Johannesburg’da düzenlenecek 13. BRICS Güvenlik İşleri Yüksek Temsilcileri Toplantısı’na katılacak, toplantının öncesinde ve sonrasında Nijerya, Kenya, Güney Afrika ve Türkiye’yi ziyaret edecek” ifadeleri kullanıldı.

Hiyerarşide Dışişleri Bakanı’ndan üstte

Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’nin verdiği bilgiye göre Wang Yi, Türkiye ziyaretini 26 Temmuz’da gerçekleştirecek. Çin Komünist Partisi Merkezi Dışişleri Komisyonu Ofisi Direktörü Wang Yi, Çin’in siyasi sisteminde, Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang’ın üzerinde yer alıyor. Wang Yi, 2021 yılında Türkiye’yi Çin Dışişleri Bakanı olarak ziyaret etmişti.

Yellen'in Çin ziyaretinde en azından diyalog kurulduYellen’in Çin ziyaretinde en azından diyalog kuruldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.