Doğu Kudüs’teki gazeteci İran’ın saldırısını anlattı

Doğu Kudüs'te yaşayan İngiliz gazeteci balkondan izlediği İran saldırısının İsrail'in daha önce karşılaşmadığı büyüklükte olduğunu söyledi.

Dünya 14 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Ortadoğu’da Gazze savaşıyla yükselen gerilim İsrail ve İran’ı da doğrudan karşı karşıya getirdi. Suriye savaşının başlangıcından bu yana İsrail Suriye’deki İran bağlantılı hedeflere saldırılar düzenliyordu. Ancak İsrail’in İran’ın Suriye Başkonsolosluğu’nu vurması bardağı taşıran son damla oldu. Saldırıda ikisi general yedi İranlı yetkili öldü. İran saldırının yanıtsız kalmayacağını açıkladı.

O yanıt bugün geldi ve İran dron ve seyir füzeleriyle İsrail’i hedef aldı. Dron saldırılarından sonra İsrail’de siren sesleri çaldı, hava savunma sistemleri devreye girdi.

El Cezire muhabiri Rory Challands saldırıyı İsrail işgalindeki Doğu Kudüs’te kaldığı yerin balkonundan izleyerek anlattı.

İngiliz muhabirin anlatımı böyle: ”Şu anda bir balkondan Kudüs manzarasına bakıyoruz. Şehrin çeşitli noktalarından hava savunma füzelerinin İran dronlarını vurmak için yükseldiğini gördük.

Polis ekipleri sokaklarda dolaşıyor ve insanlara mümkün olan en kısa sürede sığınaklara gitmelerini söylüyor.

Askeri yetkililer de İsrail’in sahip olduğu hava savunma sistemlerinin her türden tehditle başa çıkabilecek güçte olduğu duyurusunu yapıyor. Gerçekten de savunma sistemi gelişkin. Önümüzdeki dakikalarda neler olacağını göreceğiz. Bu saldırı çok katmanlı hava savunma sisteminin büyük bir testi olacak. Çünkü bu İsrail’in daha önce bu ölçekte karşılaşmadığı bir saldırı.”

Tel Aviv de halk geceyi sığınaklarda geçirecek

Tel Aviv’den bildiren Oren Ziv de kentte saldırı önce hükümet karşıtı bir gösteri olduğunu ancak haberin duyulmasının ardından insanların sığınaklara gittiğini söyledi. Ziv Tel Aviv’dekilerin geceyi sığınaklarda geçireceğini belirtti.

Ortadoğu'da OHAL: İran, İsrail'i haber vererek vurdu, ABD yardıma koştu, dünya diken üstündeOrtadoğu’da OHAL: İran, İsrail’i haber vererek vurdu, ABD yardıma koştu, dünya diken üstünde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.