Elon Musk’a X soruşturması: Tabela iznini ihlal etmiş

Şirketi Twitter'ın adını değiştirip X yapan Elon Musk bu değişimi şirketin San Francisco'daki merkezinde yapmaya kalktığında başına iş açtı. Twitter binasındaki kuş logosunu X ile değiştirmesi hakkında şehir yönetimi verilen tabela iznini ihlal gerekçesiyle soruşturma açtı.

Dünya 30 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Twitter'ın kuş logosu yerini X'e bıraktı.

Elon Musk’ın, en önemli hedefi olan ‘her şeyi içeren uygulama’ olarak tanımladığı X’in adını ilk olarak Twitter’a taşımasının yankısı sürerken, şimdi de Musk’ın talebiyle Twitter’ın San Francisco’da bulunan binasındaki ‘kuş’ logosu da kaldırılarak yerine dev bir ‘X’ logosu konuldu.

Logo değişimi esnasında sokakta yeterli güvenlik önleminin alınmadığını söyleyen San Francisco polisi, işlem sırasında çalışanlara müdahale etti. San Francisco şehir yetkilileri ise kentteki binalarda bulunan sembol ya da harflerin değiştirilmesi ya da kaldırılmasının, hem tasarım hem de güvenlik nedeniyle izne tabi olduğunu belirterek, verilen tabela iznini ihlal gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Twitter’ın dönüşümü sürüyor

Kısa süre içinde önce Twitter’ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformunun klasik kuş logosunu X harfiyle değiştirdi. Twitter hesabının açıklamasına X.com yazan Musk, ardından X.com adresinin twitter.com adresine yönlendirildiğini açıkladı.

Bilindiği gibi SpaceX ve Tesla’nın da sahibi olan Musk, Twitter’ı Ekim 2022’de satın aldı ve o günden beri radikal değişiklikler yapıyor. Yönetim kademesinde de son olarak yaptığı anketin sonucuna uyarak CEO görevini bıraktı ve yerine Linda Yaccarino’yu getirdi.

Musk'ın süper uygulama hedefini temsil eden 'X', yasal sorunlarla karşılaşabilirMusk’ın süper uygulama hedefini temsil eden ‘X’, yasal sorunlarla karşılaşabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.