Epstein, Bill Gates’i ilişkisini ifşa etmekle tehdit etmiş

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Bill Gates'in Rus briç oyuncusu Mila Antonova'yla evlilik dışı ilişkisini öğrenen Jeffrey Epstein, Gates'e karşı bu bilgiyi kullanmış. Cinsel istismar ve fuhuş ağı kurmak suçundan tutuklu bulunan Epstein, 2019'da hücresinde ölmüştü.

Dünya 23 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Jeffrey Epstein, tutuklu bulunduğu hapishanede 10 Ağustos 2019'da ölü bulunmuştu.

Cinsel istismar ve fuhuş ağı kurmak suçlamasıyla tutuklanan ve hapishanede ölen Jeffrey Epstein’in, Microsoft’un kurucusu, dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates’i tehdit ettiği ortaya çıktı.

The Wall Street Journal’ın aktardığına göre, Gates’in evliyken Rus briç oyuncusu Mila Antonova’yla ilişkisi olduğunu öğrenen Epstein, kurmaya çalıştığı fon için bağışçı yapmayı çalıştığı Gates’e karşı bu bilgiyi kullanmış.

Gates ve Antonova 2010’da, Epstein ve Antonova ise 2013’te tanışmış. Antonova’nın gittiği kod yazma kursunun parasını ödeyen Epstein, 2017’de Bill Gates’e bir mail göndererek Antonova’nın kursu için ödediği parayı istemiş. Bu maili attığı tarih, Epstein’in Bill Gates’i JP Morgan Chase’le kurmaya çalıştığı milyarlarca dolarlık bağış fonuna katılmaya ikna edemediği döneme denk geliyor.

The Wall Street Journal’ın kanaatine göre bu maildeki alt metin, eğer Gates fona katılmayı kabul etmezse bu ilişkini ifşa olacağıydı.

Bill Gates’in sözcüsü, bu tehdit ve şantaj iddialarına yönelik, “Gates, Epstein ile sadece yardım ve bağış amaçlarıyla görüştü. Gates’i bu konuların ötesine çekme konusunda defalarca başarısız olan Epstein, geçmişteki bir ilişkiyi başarısız bir şekilde Gates’i tehdit etmek için kullanmaya çalıştı” açıklamasını yaptı.

Rus briç oyuncusu Mila Antonova da Bill Gates konusunda yorum yapmaktan kaçınırken, Epstein için de “Bir suçlu olduğu ya da başka bir amacı olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu. Sadece başarılı bir iş insanı olduğunu ve yardım etmek istediğini düşünmüştüm. Epstein’den de yaptıklarından da iğreniyorum” dedi.

Jeffrey Epstein'in hesabından Noam Chomsky'ye para transferi yapılmışJeffrey Epstein’in hesabından Noam Chomsky’ye para transferi yapılmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.