FBI’dan tatsız tatbikat: Yanlış otel odasını bastılar

FBI ve ABD Ordusu Özel Harekât Komutanlığı'nın ortak tatbikatında, yanlış otel odasına baskın düzenlendi ve yanlış kişi gözaltına alındı. Olay sonrası özür açıklaması yapıldı.

Dünya 7 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
FBI'ın hatası başına iş açtı.

ABD, Boston’da FBI ve ABD Ordusu Özel Harekât Komutanlığı (USASOC) üyeleri, ortaklaşa bir skandala imza attılar ve yaptıkları tatbikatta yanlış otel odasına baskın düzenleyip içerideki kişiyi gözaltına aldılar. 

Tatbikatın hedefindeki kişi yerine yanlış odada yanlış kişiyi ele geçirilmesi sonrası açıklama yapıldı: “Yanlış bilgilere dayanarak yanlış odaya gönderilen grubumuz, amaçlanan kişiyi değil, başka bir şahsı gözaltına aldı.”

USASOC’tan Yarbay Mike Burns, CNN’e konuşarak, en içten özürlerini sundu ve tatbikatın, askerlerin gerçekçi ve alışılmadık ortamlarda görev yapma becerilerini geliştirme amacı taşıdığını belirtip, olayın incelendiğini duyurdu.

Olayın detayları daha sonra ortaya çıktı ve gözaltına alınan kişinin bir Delta Air Lines çalışanı olduğu haberleştirildi. Havayolu firması yetkilisi, bu iddiayı araştırdıklarını söylerken iddiaya göre pilot olan kişi bir saat kelepçeli olarak tutuldu.

FBI'ın patronu Hoover tam bir ırkçıydı!FBI’ın patronu Hoover tam bir ırkçıydı!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.