Fransa’da çocuk parkında bıçaklı saldırgan dehşeti: 3’ü kritik 6 yaralı

Fransa'nın güneydoğusundaki Annecy Gölü yakınlarındaki bir parkta dün dördü çocuk altı kişi, Suriyeli bir sığınmacı olduğu belirtilen saldırgan tarafından bıçaklandı. Yaralılardan üçünün durumunun kritik olduğu bildirildi.

Dünya 9 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Saldırının gerçekleştiği an.

Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, sosyal medya platformu Twitter’dan yaptığı açıklamada, ülkenin güneydoğusundaki 130 bin nüfuslu Annecy kentinde bir saldırganın bir parkta dördü çocuk altı kişiyi bıçakladığını duyurdu. Saldırganın polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Yaralananlardan üç yaşındaki iki çocuk ile bir yetişkinin hayati tehlikesi devam ederken, iki çocuğun da hafif yaralandığı belirtiliyor.

Sosyal medyada saldırı anına yönelik paylaşılan videolarda adamın özellikle çocukları hedef aldığı görülüyor. Daha sonra polis müdahale ederek saldırganı bacağından vurdu. Görüntüler hassas olduğu için yayın politikamız gereği videoyu paylaşmıyoruz. Saldırıya uğrayan çocukların yaş aralığının 22 ila 36 ay arasında değiştiği belirtiliyor.

45 yaşında bir Suriyeli sığınmacı olduğu belirtilen saldırganın radikal İslamcı gruplarla bağlantılı olduğuna dair henüz somut bir kanıt yok. Le Monde’da yer alan bilgiye göre, sabıka kaydı olmayan saldırgan, 10 yıl boyunca İsveç’te yaşamış. Adı Abdülmesih H. olarak açıklanan mültecinin, 2011 yılında Suriye’deki iç savaştan kaçtığı ve Türkiye’ye gelerek burada kendisi gibi Suriyeli olan eşiyle tanıştığı belirtiliyor. İki yıl sonra Türkiye’den ayrılan çift 2013 yılında İsveç’e gelmiş.

Kasım 2022’nin sonlarına doğru mültecilere yönelik Ofpra’ya sığınma başvurusunda bulunurken kendini ‘Hıristiyan Suriyeli’ olarak tanıtmış ve 26 Nisan 2023 tarihinde Fransa’da mülteci statüsüne sahip olmuş. Le Monde, üzerinde haç bulunan saldırganın saldırı sırasında İngilizce ‘İsa aşkına’ dediğini belirtiyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıyı ‘korkakça bir eylem ve şok edici’ olarak nitelendirdi. Saldırı sonrasında park çevresindeki yollar kapatılırken, Fransa Parlamentosu’nda da bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saldırının olduğu yere gelen Başbakan Elisabeth Borne, “Bu korkakça ve tarifsiz saldırıyla dumur olduk. Çocuklar zarar gördüğünde hepimiz derinden etkileniyoruz. Bugün bütün ülke şok olmuş haldeyiz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.