Fransa’da haraç cezası: 11 PKK’lıya 5’er yıla kadar hapis

Fransa'da yaşayan Kürtlerden 'devrim vergisi' adı altında para toplayan Türkiye kökenli Kürtlerden oluşan 11 PKK mensubu, terörizmin finansmanı ve gasp suçundan 3 ile 5 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

Dünya 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mahkeme Başkanı, PKK'nın terörist karakterinin kanıtlandığını belirtti.

Fransa’nın güneydoğusunda yaşayan Kürtlerden ‘devrim vergisi’ adı altında para toplamakla suçlanan 11 PKK mensubu, 3 ile 5 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

Paris Ceza Mahkemesi’nin terörizm davalarına bakan 16’ncı dairesinde süren yargılamada, sanık sandalyesindeki kişilerin Türkiye kökenli Kürtler olduğu açıklanmıştı.

Söz konusu kişiler, kampanya adı altında ‘devrim vergisi’ toplayan bir ağa bağlı oldukları iddiasıyla yargılanıyorlardı. Mahkeme, toplanan paranın önemli kısmının, baskı ve toplumdan dışlanma tehditleri yoluyla alındığına hükmetti. Aynı kişilerin terörizmin finansmanı ve gasp suçu işlediklerine karar verildi.

Sanık avukatları mahkemenin PKK mensuplarına yönelik ‘terörist’ ifadesine karşı çıkarak, Kürtleri Suriye’de IŞİD’le savaşırken ‘müttefik’, Türkiye’ye karşı savaşırken ‘terörist’ olarak gören Fransa’nın tavrını muğlak olarak nitelemişlerdi.

Mahkeme Başkanı Murielle Desheraud ise kararda, PKK üyeleri ya da sempatizanları Irak-Suriye cephesine inkar edilemez bir müdahalede bulunmuş ve cihatçı gruplara karşı savaşmış olsa da PKK’nın sadece bu eylemle tanımlanamayacağını ve terörist karakterinin kanıtlandığını belirtti.

Pentagon Sözcüsü: SDG, PKK değil, birlikte çalışıyoruzPentagon Sözcüsü: SDG, PKK değil, birlikte çalışıyoruz

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.