Hunter Biden: Beni öldürmeye çalışıyorlar

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden federal savcının suçlamalarıyla ilgili ilk kez konuştu. Biden "Beni öldürmeye çalışıyorlar, çünkü babam buna dayanamaz, onu bu yolla görevinden etmek istiyorlar" dedi.

Dünya 9 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hunter Biden / AA

Amerika Birleşik Devletler (ABD) Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden kendisine yöneltilen dokuz yeni suçlamanın ardından bir televizyon programına katıldı, “Beni öldürmeye çalışıyorlar” dedi.

The Hill’in aktardığına göre Moby isimli müzisyenin “Moby Pod” isimli programına katıldı ve federal savcı tarafından yöneltilen “vergi kaçırmak, evrakta sahtecilik ve vergi beyan etmemek” kapsamında dokuz suçlamayı değerlendirdi. İddianamede yazılı suçlardan hüküm giymesi halinde 17 yıl hapis cezasıyla karşılaşacak olan Hunter Biden daha önce evlat acısı yaşamış olan babası Joe Biden’ı da öne sürerek kendisini öldürmeye çalıştıklarını iddia etti.

Hunter Biden “Beni öldürmeye çalışıyorlar çünkü bu acıyı babamın kaldırmayacağını biliyorlar. Bu sayede onu görevinden etmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

‘Bu kişiler hasta’

2024 seçimlerine hazırlanan babasının kampanyasının kendisi üzerinden hedef alındığını anladığını belirten oğul Biden “Bu kişilerin muhtemelen yaşadıkları travmalar sonucu kötü olmaya karar veren hasta insanlar olduğunu fark ettim” dedi. Kendini neden daha fazla savunmadığına ilişkin soruya “bu yalnızca yangına körükle gitmek olur” yanıtı veren Hunter Biden “Bunun sona ermesini umut etmeyi bıraktım, babam ABD Başkanı olduğu sürece durmayacaklar” dedi.

Hunter Biden’a yöneltilen suçlamalar

Özel Savcı David Weiss’in hazırladığı iddianamede Hunter Biden’a aralarında “vergi kaçırmak, evrakta sahtecilik ve vergi beyan etmemek” gibi üç ağır suç ve altı kabahatin yer aldığı dokuz suçlama yöneltilmişti. Hunter Biden’ı “2016-2019 yıllarında ödemesi gereken 1,4 milyon dolarlık vergiyi ödememek”le itham eden Weiss, Biden’ın “vergilerini ödemek yerine savurgan yaşam tarzı için milyonlarca dolar harcadığını” öne sürmüştü.

Beyaz Saray ABD Başkanı Biden’ın oğluna yöneltilen yeni suçlamalar hakkında yorum yapmamıştı. Hunter Biden suçlu bulunması halinde 17 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacak.

ABD belki de tarihinin en zorlu geçecek seçim yılına girecek. 2024 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adayı Donald Trump kendisine yöneltilen suçlamalar ve davalarla boğuşurken 81 yaşındaki Biden da hem yaşına gelen eleştirileriyle, hem de oğlunun sansasyonlarıyla uğraşmak zorunda. Biden geçenlerde Trump’ın aday olmadığı bir senaryoda yeniden aday olup olmayacağı sorusuna da kaçamak yanıt vermişti.

Biden'ın oğlu Hunter'a dokuz suçlama: 17 yıl hapis cezası alabilirBiden’ın oğlu Hunter’a dokuz suçlama: 17 yıl hapis cezası alabilir

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.