İran’dan yine füze atıldı, NATO bu kez Gaziantep üzerinde düşürdü

Geçen hafta bir İran füzesi Hatay üzerinde düşürülmüş, İran "Biz atmadık" demiş, Türkiye ise İran'ı suçlamıştı. Dün İran Türkiye'ye doğru bir füze daha attı. Bir kez daha İskenderun Körfezindeki ABD gemisi füzeyi havada vurdu. Füze parçaları bu kez Gaziantep'e düştü.

Dünya 9 Mart 2026

İran ikinci kez Türkiye’ye yönelik füze saldırısı girişiminde bulundu. Bu kez füze Gaziantep semalarında vuruldu. Düşen füzenin parçaları Gaziantep’in Güneyşehir bölgesinde kırsal alana düştü, yaralanan olmadı. İram geçen hafta da Türkiye’ye bir füze fırlatmış, füze yine İskenderun Körfezinde 10 yıldır Türkiye’ye hava savunması sağlayan ve NATO görevindeki ABD’ye ait Aegis sınıfı gemi tarafından düşürülmüştü. Bu son füzeyi de aynı gemi havada avladı.

Geçen haftaki saldırı sonrası İran önce “Biz atmadık” demiş, ardından “Komutanlar bağımsız hareket ediyor, özür dileriz” denmişti. Olay sonrası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Arakçı’yı telefonla aramış, daha sonra bu görüşmeyi anlatırken şöyle demişti:

“Onlara, bu füze eğer yolunu şaşırmış, tek seferlik bir şeyse neyse ama bunun devamı gelecekse iyi düşünün derim dedim kendisine.”

O ilk füze saldırısı sonrası Milli Savunma Bakanlığı da, “Kendimizi savunma hakkımızı ve misilleme hakkımızı saklı tutuyoruz” açıklaması yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da “Her türlü tedbiri alıyoruz” demişti.

Şimdi o füzenin devamı da geldi. Olayı Milli Savunma Bakanlığı duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklaması şöyle:

“İran’dan ateşlenip Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmat, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hâle getirilmiştir. Bazı mühimmat parçaları Gaziantep’te boş arazilere düşmüştür. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. Türkiye, iyi komşuluk ilişkilerine ve bölgesel istikrara büyük önem vermektedir. Ancak ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tüm adımların kararlılıkla ve tereddütsüz atılacağını bir kez daha vurguluyoruz. Türkiye’nin bu yöndeki uyarılarına riayet edilmesinin herkesin menfaatine olduğunu hatırlatıyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.