İngiliz polisinin insan kaçakçılığı operasyonu: Kürt organizatör yakalandı

İngiliz Ulusal Suç Teşkilatı (NCA) ülkeye yasadışı yollarla insan kaçıran 45 yaşındaki Kürt organizatörün gözaltına alındığını duyurdu.

Dünya 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Portsmouth'ta NCA tarafından düzenlenen operasyonda 45 yaşındaki suç örgütü mensubu gözaltına alındı. / Fotoğraf: NCA

İngiltere polisi Portsmouth’ta önemli bir insan kaçakçılığı operasyonuna imza attı. Ülkenin Hampshire bölgesindeki kentte “önemli bir figür” olduğundan şüphelenilen 45 yaşındaki bir organizatör yakalandı.

Kürt olduğu bildirilen 45 yaşındaki şahıs yasadışı göçü kolaylaştırmak için “komplo kurmak” ve “kara para aklamak” suçlamalarıyla yargılanacak.

Operasyonu düzenleyen Ulusal Suç Ajansı (NCA) yakalanan kişinin yüzlerce kişiyi tekne ve kamyonlarla Birleşik Krallık’a kaçırmış olabileceğine inanıyor.

Kingston semtinde yakalanan şüpheli NCA müfettişleri tarafından sorgulanmak üzere gözaltında tutuluyor. Kurum adamın Kuzey Avrupa ve Ortadoğu’da insan kaçakçılarından oluşan bir ağı kontrol ettiğinden şüphelenildiğini açıkladı.

Yetkililer adını açıklamadıkları bu kişinin İngiltere’ye insan kaçakçılığı yaparak her seferinde düzensiz göçmenlerden binlerce sterlin kazanan Kürt organize suç örgütünün önemli bir üyesi olduğuna inanıyor.

NCA’nın kıdemli soruşturma memuru Rachel Bramley tutuklamanın iki yıldır devam eden soruşturmada “önemli bir noktayı” işaret ettiğini söyledi. Bramley sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu suç grubunun, hepsi de tehlikeli olan ve potansiyel olarak hayati tehlike arz eden bir dizi yöntem kullanarak insan kaçakçılığı faaliyetlerinde bulunduğuna inanıyoruz. Organize insan kaçakçılığı NCA için bir öncelik olmaya devam etmektedir ve bu şebekeye yönelik soruşturmamız sürmektedir.”

Suç grubunun üst düzey üyesi olduğundan şüphelenilen bir kişi de geçen ay İtalya’da tutuklanmıştı. Bu şüphelinin yargılanmak üzere İngiltere’ye getirilmesi için iade işlemleri devam ediyor.

'Sınırsız Ülke': Göçmen olmanın zorlukları‘Sınırsız Ülke’: Göçmen olmanın zorlukları

İnsan kaçakçılığında Türkiye-İtalya rotası: İşe alımlar Orta Asya'dan yapılıyorİnsan kaçakçılığında Türkiye-İtalya rotası: İşe alımlar Orta Asya’dan yapılıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.