Interpol Almanya’yı 45 milyon euro dolandıran Türk’ün peşinde

Interpol Almanya'da paravan şirketler kurup sahte faturalar keserek maliyeyi 45 milyon euro dolandırarak kayıplara karışan Türkiye vatandaşını arıyor.

Dünya 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Almanya’nın Frankfurt, Mannheim, Darmsadt ve Offenbach kentlerinde paravan şirketler kurarak sahte faturalarla 45 milyon euro toplayan Orhan Ünal isimli Türk iki yıldır polis tarafından bulunamıyor. Alman polisi Ünal’ın paralarla Türkiye’ye kaçtığından şüphelenirken şu ana kadar Türkiye’den adli yardım alınamadığı öğrenildi.

44 yaşındaki Ünal’ın 2015 ila 2019 yılları arasında 41 ayrı olaya adının karıştığı, suç örgütüyle birlikte şirketler kurduğu, maşa olarak kullandığı kişiler adına şirketler açtığı, buraları yönetip tüm para hareketlerini, banka hesaplarını denetlediği aktarıldı.

2021’den beri aranıyor: Bilgileri Inerpol’e verildi

Sözcü’den Ali Gülen’in haberine göre Interpol’ü de harekete geçiren Orhan Ünal’ın bu şirketler üzerinden sahte faturalar düzenleyerek haksız gelir elde ettiği, ama KDV’lerini bile ödemediği belirtildi.

Darmstadt Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü Orhan Ünal’ı 2021 yılından beri her yerde didik didik arıyor. Şüphelinin yurtdışına kaçtığı ihtimali üzerinde duruluyor.


Bilgileri Interpol’le paylaşılan Orhan Ünal’ın 2018 ve 2019 yıllarında çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı ilanlar yayınlandı. / Fotoğraf: Bundeskriminalamt 

Ünal’ın arama kaydı güncellendi ve Interpol’e de bildirildi. Türkçe ve Almanca olarak aramalarını yoğunlaştıran polis Orhan Ünal’ın yerini bilenlerin 0049- 611 5515666 numarayı aramasını istedi.


Orhan Ünal’ın arama ilanının aynısı Almanya polisi tarafından Türkçe de basıldı. / Fotoğraf: Bundeskriminalamt 

Almanca veya İngilizce olarak bilgi verilmesi rica edilen çete üyelerinin bir kısmının yakalandığı belirtiliyor.

Dolandırıcılık hikayesinin güldüreni makbuldürDolandırıcılık hikayesinin güldüreni makbuldür

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.