İsrailli Bakan vazgeçmiyor: Yine İmamoğlu’nu etiketleyip Erdoğan’a yüklendi

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, İmamoğlu ve Yavaş'ı etiketleyerek bir paylaşım daha yaptı. Geçenlerde İmamoğlu'ndan tepki gören Katz yine Erdoğan'a yüklendi.

Dünya 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İsrail Dışişleri Bakanı Katz'ın Eroğdan'a yüklendiği paylaşımında yapay zeka ile oluşturduğu görsel.

Hamas’ın 7 Ekim’deki Aksa Tufanı Operasyonu ardından başlayan İsrail’in Gazze işgali devam ediyor. Aksa Tufanı Operasyonu’nda 1200 İsraillinin öldürülüp 250’den fazlasının esir alınmasıyla başlayan İsrail’in misilleme saldırısı tam bir katliama evrildi. 39 binden fazla Filistinlinin katledildiği saldırılar İran destekli Direniş Ekseni’nin dahil olmasıyla savaşın bölgeye yayılma endişelerini de artırmıştı. Geçen hafta İran’ın başkenti Tahran’da Hamas siyasi büro şefi İsmail Haniye’nin suikast sonucu ölmesi tansiyonu daha da yükseltti.

Hal böyleyken Haniye’nin suikastına en yüksek tondan cevap veren Türkiye ve İsrail arasındaki gerilim de artmaya devam ediyor. Haniye’nin ölümü ardından bir günlük yas ilan edilen Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’nde bayrakların yarıya indirilmesi İsrail tarafının tepkisine neden olmuştu. İsrailli bakanlar “Bayrağınızı da alın, evinizde yas tutun” derken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a X üzerinden yüklenmeleriyle bilinen İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz yeni bir paylaşım yaptı.

Katz, Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yönelik “diktatör ve Hitler” benzetmelerine geçende yaptığı gibi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu etiketleyerek cevap verdi. Ancak Katz bu sefer paylaşımına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Gençlik Kolları’nı da etiketledi.

Türkçe, İngilizce ve İbranice olarak üç farklı dilde yazdığı mesajında Katz şu ifadelere yer verdi: “Dün antisemit diktatör Erdoğan ABD ve Batılı Devletlere saldırarak ‘İsrail’deki Siyonistler tarafından esir alındıklarını’ söyledi. Erdoğan, esir alınmış biri varsa, ou senin diktatörlüğün altındaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıdır. 57 milyon Türk instagram kullanıcısının bu platforma erişimini kısıtlıyorsun, ancak kendi özel instagram hesabından erişim gerçekleştiriyorsun.”

Katz burada Instagram’ın kapatıldığı geçen cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hayırlı Cumalar” diye hikaye atmasından bahsediyor. Erdoğan’ın Instagram hesabından yapılan bu paylaşım kısa bir süre sonra silinmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı şöyle devam etti: “Şahsıma karşı gerçekleştirilen saldırılar, gerek Türkiye vatandaşlarına gerek dünya vatandaşlarına gerçeği ifşa etmemi engellemeyecek. Hamas’ı kucaklayan, kendi halkına baskı uygulayan bir lider diktatördür.”

Bu paylaşımın altında geçende olduğu gibi İmamoğlu’nu etiketleyen Katz, buna Yavaş ve CHP Gençlik Kollarını da kattı.

Dışişleri: Alışkanlık yaptı

İsrail Dışişleri Bakanının yaptığı paylaşıma Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. “İsrail Dışişleri Bakanı, ülkemizi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan, iftira ve yalan dolu, düzeysiz paylaşımlar yapmayı alışkanlık haline getirmiştir” denilen açıklamada, “Bahse konu şahıs, muhatap alınacak biri olma niteliğini çoktan yitirmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık açıklaması Türkiye’nin “dün olduğu gibi bugün de Filistinlilere en güçlü desteği vermeyi sürdüreceği” mesajıyla son buldu.

İmamoğlu son paylaşıma yanıt vermişti

Katz 2 Ağustos günü yapay zekayla görselini oluşturduğu bir paylaşım daha yapmıştı. Yanan bir Türk Bayrağı önünde Erdoğan’ın görüldüğü tepki çeken görseli “Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk’ün mirasını ortadan kaldırıyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim” notuyla paylaşmıştı. İBB Başkanı İmamoğlu’nun sloganı olan “Her şey çok güzel olacak” sözlerine bir gönderme yaptığı paylaşımı, büyük tepki çekmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı’na tepki gösterenlerden biri de İmamoğlu olmuştu. İmamoğlu, Katz’ın X platformundaki paylaşımını alıntılayarak “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman” demişti.

İmamoğlu, kendisini etiketleyerek Erdoğan'a saldıran İsrailli bakana sert çıktıİmamoğlu, kendisini etiketleyerek Erdoğan’a saldıran İsrailli bakana sert çıktı

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.