İtalya Başbakanı Meloni, bir sunucuya sözlü tacizde bulunan sevgilisinden ayrıldı

İtalya Başbakanı Meloni'nin televizyon sunucusu sevgilisi Giambruno, popüler programının reklam arasında yardımcı sunucuya sözlü cinsel tacizde bulundu. Bunun üzerine Maloni, yaklaşık 10 yıllık ilişkilerinin sona erdiğini duyurdu.

Dünya 23 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İtalya Başbakanı Meloni ve sevgilisi Giambruno. Fotoğraf: Shutterstock

İtalya’nın “aileye öncelik verdiğini” her fırsatta belirten Başbakanı Giorgia Meloni, 7 yaşındaki kızlarının da babası olan televizyon sunucusu erkek arkadaşı Andrea Giambruno’dan televizyonda kadın sunucuya sözlü cinsel tacizde bulunmasının ardından ayrıldı.

Giambruno’nun Mediaset kanalında yayınlanan popüler Striscia la Notizia programının reklam arasında cinsel organını tutarak yardımcı sunucuya “grup seks” teklifinde bulunduğu görüntüler sosyal medyaya yansıdı. Videoda Giambruno’nun sette dolaşırken kadın sunucuya erkek arkadaşı olup olmadığını sorduğu duyuluyor.

Daha sonrasında ise kadına, “grup seks yapmak isteyip istemediğini” ve bu sohbet sırasında “cinsel organına dokunmasının bir sakıncası olup olmadığını” soruyor. Yardımcı sunucunun ise sorulara hiç cevap vermeden masaya baktığı görülüyor.

İnternette viral olan görüntülerden iki gün sonra Meloni, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Andrea Giambruno ile neredeyse 10 yıllık ilişkim burada sona eriyor” diye yazdı. Meloni ayrıca, “Yollarımız bir süredir ayrıydı ve artık bunu kabullenmenin zamanı geldi. Her ne olursa olsun geçmişte olduğumuz şeyi savunacağım, arkadaşlığımızı savunacağım, hem babasını, ki ben kendiminkini sevememiştim, hem de annesini seven yedi yaşındaki kızımı savunacağım” dedi. Meloni’nin babasının uyuşturucu bağımlısı olduğu ve bir süre hapiste yattığı biliniyor.

Aralarında ülkenin Altyapı Bakanı Matteo Salvini ve İçişleri Bakanı Antonio Tajani’nin de bulunduğu bakanlar ve İtalya’nın Kardeşleri partisinin üyeleri, Meloni’nin arkasında olduklarını belirttikleri tweetler attı.

Meloni, “Birlikte geçirdiğimiz muhteşem yıllar, beraber atlattığımız zorluklar ve bana hayatımdaki en önemli şeyi, kızımız Ginevra’yı verdiği için ona teşekkür ediyorum” diye devam etti.

Giambruno ise menajeri aracılığıyla yaptığı açıklamada skandalın ardından Mediaset ile programın askıya alınması konusunda anlaştıklarını duyurdu. Her cuma öğleden sonra yayınlanan programın sunucu koltuğunda geçen hafta cuma günü olmamasının sebebi de buydu. Mediaset, CNN’e bağlı SKY24’e, Giambruno’nun “söz konusu davranışı arkasındaki gerçekleri araştırdıklarını” söyledi.

Bu yıl hayatını kaybeden eski Başbakan Silvio Berlusconi’nin kanalı olan Mediaset, uzun zamandır cinsiyetçi içerikler yayınlamakla eleştiriliyor, kanal popüler programlarının perde arkasını da sık sık yayınlıyor.

Giambruno daha önce de genç kadınlarla ilgili olarak, “alkolden uzak dururlarsa toplu tecavüzün önüne geçileceği” gibi açıklamalar yaparak tartışmanın odağına oturmuştu. Giambruno bu konuyla ilgili olarak, “Eğer eğlenmeye gidiyorsanız sarhoş olma hakkınız var. Ama sarhoş olmamaya ve bilincinizi kaybetmemeye çalışırsanız belki başınızı belaya sokmaktan da kurtulursunuz. Çünkü ancak sarhoş olduğunuzda kurta denk gelirsiniz” demişti.

O zamanlar Meloni erkek arkadaşının yanlış anlaşıldığını savunarak, “Ben basın özgürlüğüne inanıyorum. Ne söyleyeceğine ben karışamam” sözlerini dile getirmişti.

Meloni ilginç bir şekilde Giambruno ile evlenmemiş olmasına rağmen geleneksel aile yapısını savunan ve taşıyıcı anneliğin suç haline getirilmesini savunan bir siyasetçi.

İtalyan vekilden Torino'daki müzenin müdürüne suçlama: Solcusunİtalyan vekilden Torino’daki müzenin müdürüne suçlama: Solcusun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.