İtalya’da Silandro kasabasında 50 yıl sonra cinayet işlendi: Cinayet şüphelisi Türk tutuklandı

İtalya'da Güney Tirol'a bağlı Silandro kasabasında 50 yıldır ilk kez bir cinayet işlendi. Tüm ülkede büyük infiale yol açan cinayette, 21 yaşındaki Celine Frei Matzohl, eski erkek arkadaşı Ömer Çim'in dairesinde ölü bulundu. Türk asıllı Çim, cinayet şüphesiyle tutuklandı.

Dünya 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
28 yaşındaki Ömer Çim, cinayet şüphelisi olarak yakalandı ve tutuklandı.

İtalyan, ANSA haber ajansının duyurduğu üzücü olaya göre Silandro’da bir dairede ölü bulunan 21 yaşındaki Celine Frei Matzohl’u öldürdüğünden şüphelenilen 28 yaşındaki Türk asıllı Ömer Çin, aracının tekerleklerine açılan ateş sonucunda Resia Geçidi’nde yakalandı. Savcılığın emriyle tutuklanan Çim, Bolzano Cezaevi’ne nakledildi.

21 yaşındaki Matzohl, bölgede sevilen bir kişiydi.

Vücudunun farklı yerlerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenen Matzohl’un önce Silandro’da bir otelde resepsiyonist, ardından Çiftçiler Birliği’nde vergi danışmanı olarak çalıştığı ve 6 bin nüfuslu bölgede sevilen biri olduğu belirtiliyor. 50 yıldır Silandro’da işlenen bu ilk cinayet ülkede büyük tepki gördü. Silandro Belediye Başkanı Dieter Pinggera yaptığı açıklamada “Şoktayız, olanlara hâlâ inanamıyoruz. Toplumumuzda ilk kez böyle bir şey oluyor. Hatırladığım kadarıyla Silandro’da son 50 yılda hiç cinayet işlenmemişti” ifadelerini kullandı.

Annesi kayıp olduğunu bildirmişti

NTV’nin haberine göre 21 yaşındaki genç kadın pazar sabahı eve gelmediği için annesi tarafından kayıp olduğu bildirilmişti, bunun üzerine jandarma, Matzohl’un eski erkek arkadaşı olan Ömer Çim’in dairesine gitti ve kapıyı kimse açmayınca içeri girdi. Jandarma, dairede genç kadının pek çok kez bıçaklanmış cesediyle karşılaştı.

Silandro yakınlarındaki Rovereto’da işlenen Maria Fait ve Iris Setti cinayetlerinin ardından bölgede kadın cinayetlerine yönelik öfke bu cinayetle daha da büyüdü.

Matzohl’un haziran ayında eski erkek arkadaşı Çim hakkında saldırı ve ağır tehdit şikayetiyle suç duyusunda bulunduğu, ayrıca, Çim’in genç kadını takip etmek için temmuz sonunda Laces’deki bir oteldeki işinden ayrıldığı belirtiliyor. Çim’in Facebook’taki bir gönderisi de yetkililerin şüphesini çekmiş: “Ağustos ayında özel bi̇r gece i̇çi̇n çok fazla şeyi riske atmama rağmen, tek bi̇r hatanın her şeye mal olacağını hiç düşünmemiştim.”

Çim, sorgusunda suçu işlediğine dair bir itirafta bulunmazken, yetkililer de olayın seyrine dair bir açıklama yapmadı.

Akılalmaz olay: 3 yaşındaki oğlunu öldürtmek için kiralık katil tutan kadın tutuklandıAkılalmaz olay: 3 yaşındaki oğlunu öldürtmek için kiralık katil tutan kadın tutuklandı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.