Jeffrey Epstein’in ajandasında ortaya çıktı: Chomsky ve CIA direktörü ile görüşmüş

Kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı oluşturma suçundan tutuklanan ve tutulduğu hapishanede ölü bulunan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'in ajandasında, CIA'nın mevcut direktörü William Burns ve akademisyen Noam Chomsky ile görüştüğü ortaya çıktı.

Dünya 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Soldan sırasıyla Noam Chomsky, Jeffrey Epstein ve William Burns.

66 yaşındaki iş insanı Jeffrey Epstein, 14 ila 18 yaş arasındaki onlarca kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu ve fuhuş ağı oluşturduğu gerekçesiyle tutuklanmıştı. Epstein tutuklandığında 559 milyon dolarlık servetini teminat olarak gösterme karşılığında New York’taki malikanesinde ev hapsinde tutulmak istemişti ancak bu talebi reddedilmişti. Epstein, 2019 yılında tutuklu bulunduğu Manhattan Metropolitan Merkez Hapishanesi’nde ölü bulundu.

ABD’li milyarderin ölümü, akıllarda birçok soru işareti bıraktı ve olayla ilgili bazı komplo teorileri ortaya atıldı. Epstein’in yakın arkadaşları arasında eski ABD Başkanları Donald Trump ve Bill Clinton ile İngiltere York Dükü Andrew gibi güçlü isimler yer alıyordu. Sadece siyaset çevresi de değil; Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Wall Street finansörleri ve Nobel ödüllü bazı bilim insanları hüküm giymiş ABD’li milyarderle görüştüğünü kabul etmek zorunda kaldı.

Wall Street Journal’ın haberine göre, Epstein’ın hayatının son yıllarına ait e-postaları ve ajandası, şu anda CIA’nın başında bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns ve akademisyen Noam Chomsky ile de görüştüğünü ortaya koyuyor.

Epstein’ın görüştüğü isimler bununla da sınırlı kalmamış. Şu anda İsviçre Bankası Edmond de Rothschild Grup’un genel müdürü olan Ariane de Rothschild ve Obama yönetiminin eski avukatlarından Kathryn Ruemmler ile birçok kez görüşme yaptığı belirtiliyor.

CIA’dan bir sözcü, Burns’un Epstein ile 10 yıl önce Dışişleri Bakanlığı’ndan ayrılmaya hazırlanırken tanıştığını söyledi. Sözcünün açıklamasına göre Burns, Epstein’in finan sektöründe olması dışında hakkında çok fazla bir şey bilmiyordu, hiçbir bağlantıları yoktu.

Gates vakfı, Epstein’in Bill Gates için çalıştığını kabul etmiyor

Ruemmler ile yaptığı görüşmeler Beyaz Saray’dan ayrıldıktan ve Goldman Sachs’ta avukatlık yapmaya başlamadan önceki dönemde gerçekleşmiş. Haberde Epstein’in, Ruemmler’i Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra aradığı ve Bill Gates’in vakfında avukatlık yapmakla ilgilenip ilgilenmediğini sordu.

Ancak vakıf, Epstein’in Gates için hiç çalışmadığını söylüyor. Gates’in kendisi de daha önce yaptığı bir açıklamada Epstein ile birkaç kez akşam yemeği yediğini kabul etmekle beraber, bu görüşmelerde Epstein’in sahip olduğu bağlantılar aracılığıyla dünyadaki sağlık sorunlarına karşı fon alıp alamayacaklarının konuşulduğunu söylemişti.

Chomsky, İsrail-Filistin meselesi için görüşmüş

Daha öncesinde Ariane de Rothschild’in Epstein ile hiç görüşmediğini iddia eden Edmond de Rothschild da yalan söylediğini kabul ederek Ariane’nin 2013 ila 2019 yılları arasında Epstein ile görüştüğünü kabul etti. Bankaya göre bu görüşmelerde Epstein, Ariane’den ’emlak yönetimi konusunda tavsiye’ talep etmiş.

Chomsky ise gazeteye verdiği demeçte ilk olarak bu görüşmelerin kimseyi ilgilendirmediği tepkisini vermiş. Epstein’i tanıdığını kabul eden Chomsky, ABD’li milyarderin İsrail’in eski Başbakanı Ehud Barak ile ‘İsrail’in Filistin politikası’nı görüşmek üzere toplantı ayarladığını söyledi. Epstein ile temaslarının 2015 ve 2016 yıllarında yaşandığını belirten Chomsky, ‘ABD’li milyarderin bir suçtan mahkum edildiğini ve cezasını çektiğini, dolayısıyla ABD yasalarına göre geçmişine sünger çekildiği’ni ifade etti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.