Jill Biden ‘Kocam da kocam’ diyor

Adaylar tartışmasındaki performansıyla adaylıktan çekilmesi çağrılarını alevlendiren ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden eşini savundu.

Dünya 1 Temmuz 2024
First lady'den eşine başkanlık yarışında adaylıktan çekilmesini tavsiye etmesi isteniyor. 

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için iki aday, mevcut başkan Joe Biden ile rakibi eski başkan Donald Trump ilk TV tartışmasını 28 Haziran’da yapmıştı.

CNN’de yayınlanan tartışmada 81 yaşındaki ABD Başkanı  Biden ve 78 yaşındaki eski başkan Trump 90 dakika boyunca kozlarını paylaştı. Bir yanda gafları nedeniyle demans iddialarının merkezinde olan Demokrat Biden, bir yanda da hüküm giyen ve sabıka fotoğrafı olan ilk eski ABD Başkanı olarak tarihe geçen Cumhuriyetçi Trump vardı. Bu münazara Biden’ın “yaşlı ve zihnen başkanlığı kaldıracak durumda olmadığı” yönündeki iddiaları kırması için bir fırsattı. Ancak öyle olmadı. ABD’nin önemli gazeteleri Trump’ın performansının daha iyi olduğunu yazarken “Demokratların başkan adayı olarak Joe Biden’ın yerine kim geçebilir?” sorusu, münazara sonrasında esas konulardan biri haline geldi.

Yerine aday alternatifleri konuşulan, münazara performansı yerden yere vurulan başkan Biden’ın çekilmeye hiç niyeti yok. En azından New York Times’a konuşan aileye yakın kaynaklar böyle diyor.

Biden’ı adaylıktan çekilmesi konusunda ikna etmesi için First Lady Jill Biden’dan medet umanlar içinse haber kötü. First Lady kocam da kocam diyor, başka da bir şey demiyor.

Jill Biden Vogue ağustos kapağında…

Kapak konuğu olarak Vogue dergisinin ağustos sayısına konuşan Dr. Jill Biden eşini şiddetle savundu ve yanında olduğunu söyledi. Söz konusu röportaj TV tartışmasından önce yapılmış, yani henüz Biden’ın adaylıktan çekilmesine dair çağrılar alevlenmeden. Derginin internet sitesinde editörün notuyla Jill Biden’a telefonla ulaşarak çekilme tartışmasının da sorulduğu yazıldı. Maaile başkanlığın dinlenme konutu olarak bilinen Camp David’de toplanmışlar. Bu 90 dakikanın eşinin başkan olarak geçirdiği dört yılı tanımlamasına izin vermeyeceklerini belirten Jill Biden “Mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Ayrıca Başkan Biden’ın her zaman ülke için en iyisi neyse onu yapacağını da ekledi.

TV tartışmasının galibi Trump: Biden'a alternatif adaylar konuşulmaya başlandıTV tartışmasının galibi Trump: Biden’a alternatif adaylar konuşulmaya başlandı

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.