Kennedy de ayrı telde oynuyor: Cinsel taciz suçlamasına ‘Kilise çocuğu değilim’ yanıtı verdi

ABD'de başkanlık yarışı daha da kızışıyor. Gözler Biden ve Trump'ta olsa da yarışa bağımsız aday olarak giren Kennedy de skandallarıyla ve söylemleriyle adından söz ettiriyor. Bu defaki iddia cinsel taciz. Savunması ise "Kilise çocuğu değilim."

Dünya 3 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fotoğraf: Shutterstock

ABD kasım ayında seçimlere gidiyor ve öne çıkan isimler Demokratlardan mevcut ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhuriyetçilerden de eski ABD Başkanı Donald Trump. Ne var ki bu iki adayın geçen hafta kozlarını paylaştığı CNN ekranlarındaki tartışma 2012 seçimlerini, eski ABD Başkanı Barack Obama ve Mitt Romney arasında gerçekleşen münazarayı hatırlatarak “Nereden nereye…”dedirtti. Seçmenler Biden ve Trump döngüsünden çıkıp çıkamayacaklarını tartışırken kasımda oy pusulalarında adı olacak bağımsız bir aday kendinden skandallarıyla bahsettiriyor. Bu aday “beyninin bir kısmını solucanların yediğini” söyleyen, kendine başkan yardımcısı olarak yine skandallarla anılan bir isim seçen Robert F. Kennedy Jr.

Vanity Fair’in “Ailesi Kennedy’nin yarışmasını istemiyor. Onlar bile en karanlık sırlarını bilmiyor olabilir” başlığıyla yayınladığı haberinde bağımsız aday hakkındaki cinsel taciz suçlamasını yazdı.

İddia şöyle: Kennedy 1990’ların sonunda çocuklarıyla yarı zamanlı ilgilenen ve çevre hukuki çalışmalarında kendisine yardımcı olan üniversiteden yeni mezun Eliza Cooney’yi taciz etmişti. Cooney o zamanlar daha 23 yaşındaydı. Yaşadığı tacizi Vanity Fair’e anlatan Cooney’nin iddiasına göre Kennedy, bir iş görüşmesi sırasında bacağına dokunmuş, daha sonra da odasına üstsüz gelerek sırtına losyon sürmesini istemişti. Birkaç ay sonra Cooney’yi mutfakta kıstıran Kennedy genç kıza “uygunsuz bir şekilde dokunmaya başlamıştı.”

Dergi Kennedy’nin tek vukuatının bu olmadığını da vurguladı. Evlilik dışı birçok ilişki yaşadığı söylenen Kennedy’nin Connecticut’ta 15 yaşındaki bir çocuğu öldürmekten hüküm giyen kuzeni Michael Skael’i şiddetle savunduğu da hatırlatıldı.

En çok da köpek eti yorumuna takıldı

Breaking Points podcast’inde hakkındaki iddialarla ilgili soru sorulduğunda Kennedy’nin cevabı dikkat çekiciydi: “Ben kilise çocuğu değilim. Çok delidolu bir gençliğim oldu. Adaylığımı duyurduğum konuşmamda dolabımdaki iskeletlerin çok fazla olduğunu söyledim. Öyle ki hepsi oy kullanabilse dünyanın kralı olmak için yarışabilirdim.” Ne var ki Kennedy hakkındaki cinsel saldırı suçlamasına cevap vermeyeceğini söyledi. “Vanity Fair 30 yıllık hikayeleri ısıtıp önümüze koyuyor” diyen Kennedy “Ve ben bunların hepsi hakkında tek tek yorum yapmayacağım. Ama ben neysem oyum” dedi. Kennedy’nin kampanyası ise dergiyi Demokrat Parti ile işbirliği içinde olmakla suçladı.

Daha önce Vanity Fair için Kennedy’nin portresini çıkaran muhabir Joe Hagen’a göre söz konusu fotoğraf Kennedy’nin “hem Kore kültürüyle alay etmesini, hem hayvanlara eziyet etmekten zevk almasını, hem de kendisinin ve ailesinin itibarını gereksiz yere tehlikeye atmasını” gösteriyordu.

Fotoğraf: Robert F. Kennedy Jr. /X

Çevre avukatı olan Kennedy’nin popülerlik oranı FiveThirtyEight’e göre yüzde 9,1 ve kazanabileceği düşünülmüyor. Yine de hem Biden hem de Trump kritik eyaletlerde Kennedy’nin kararsız seçmenlerin oylarını çekmesinden endişeli. Kennedy’nin ailesi, yakın arkadaşları ve eski meslektaşları başkanlık seçimlerinden çekilmesini istedi. Hepsi Trump’ın adaylığının Biden’ın oylarını düşürerek Beyaz Saray’ın yeniden Trump’a geçmesinden endişe ediyor.

ABD başkan adayları da bir garip: Kennedy'nin 'beyninin bir kısmını solucan yemiş'ABD başkan adayları da bir garip: Kennedy’nin ‘beyninin bir kısmını solucan yemiş’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.