Kissinger’dan sonra Meloni’yi de işlettiler: Ukrayna’dan usandık

Dünya liderlerini ya da önemli politik figürleri işletmeleriyle meşhur Rus komedyenler Lexus ve Vovan bu kez de İtalya Başbakanı Meloni'yi işletti. Meloni, Afrikalı bir politikacıyla konuştuğunu zannederek 'Ukrayna'dan usandıklarını' dile getirdi.

Dünya 2 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Rusya ve Ukrayna Savaşı’nın başladığı 24 Şubat 2022’den itibaren uluslararası figürleri işletmeleriyle meşhur Lexus ve Vovan lakaplı Rus komedyenler Aleksandr Stolyarov ve Vladimir Kuznetsov bu kez de İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi radarlarına aldı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, kendilerini Afrika Birliği Komisyonu’nun başkanı gibi tanıtan komedyenlere inanarak uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi; içindekileri döktü. Meloni konuşmasında, Ukrayna’daki savaşa bir çıkış yolu bulunması gerektiğini de “Usandık” diyerek anlattı.

Rus komedyenlere konuşan Meloni, uyguladıkları aşırı sağcı göçmen politikalarını övüp ülkesinin göçmen krizi konusunda yalnız bırakıldığından dem vurdu sonrasında ise Ukrayna konusuna değindi. “Doğruyu söylemem lazım” diye cümlesine başlayan Başbakan, tarafların çok derin bir yorgunluk yaşadığını ifade edip acilen bir çıkış yolu bulunması gerektiğinin de altını çizdi. Melon, “Sorun, uluslararası hukuka zarar vermeden her iki taraf için de kabul edilebilir bir çıkış yolu bulmak” ifadelerini kullandı.

18 Eylül’de gerçekleştirildiği belirtilen telefon şakası Meloni’nin ofisi tarafından da doğrulandı. Ses kaydının yayınlanması Meloni’nin ofisi, Başbakanın 18 Eylül’de ‘kendisini Afrika Birliği Komisyonu başkanı olarak tanıtan bir sahtekâr’ tarafından arandığını açıkladı. Şakanın gerçekleştiği tarihte Meloni, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında Afrikalı liderlerle görüşmeye hazırlanıyordu. Başbakanın ofisi, Meloni’nin kandırıldığı için büyük bir üzüntü duyduğunu da kaydetti.

İlk şakaları değil

100 yaşındaki Eski ABD Dışişleri Bakanı ve şahin politikacı Henry Kissinger de Rus ikilinin kurbanı olmuştu. Temmuz ayında yaşanan olayda Rus komedyenler kendilerini Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski olarak tanıttı ve Kissinger’la bir video konferans görüşmesi organize etti.

Zelenski ile görüşeceğini zenneden 100 yaşındaki Kissinger, takım elbisesini giyip kamerasının karşısına oturdu. Zelenski’yi taklit eden Rus komedyen Kissinger’a sabotaj konusuyla dünya gündeminde büyük yer tutan “Kuzey Akım-2 boru hattının havaya uçurulmasının arkasında kimin olduğunu düşündüğünü” sordu. Kissinger, Zelenski olduğunu düşündüğü kişinin ısrarı üzerine “Açıkçası ben sizin yaptığınızı düşünmüştüm” diye cevap verdi.

Kendisini Zelenski olarak tanıtan Rus komedyenin “Hayır” diyerek itiraz etmesi üzerine ise eski Bakan bu konuda Kiev’i suçlamadığını dile getirdi. 100 yaşında olmasına rağmen diplomatik arenadan elini eteğini çekmeyen mekik diplomasisi kurucusu, kritik zamanlarda kurduğu temaslarla gündeme gelmeye devam ediyor. Şahin politikacı yüzüncü yaşına girmesinden kısa bir süre sonra ülkesi ile ilişkilerini görüşmek üzere Çin’e gitmişti.

Vovan ve Lexus’un önemli kişilere kolayca ulaşması nedeniyle Rus istihbarat servisleriyle bağlantılı oldukları düşünülüyor. Ancak bu iddia kanıtlanmış değil.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.